Jag tycker det är så mysigt att laga julmat och baka nu denna årstid.. men det får gärna vara enkelt och ändå bli sådär himla gott. Att lägga in sill med 5mintuers sill är ett perfekt julpyssel, till dig själv eller att ge bort nu i december. Så himla enkelt, går fort, är roligt, går att variera i oändlighet och blir så gott.
Jag gjorde två av mina favoriter. Skärgårdssill (receptet hittade jag hos bästa 56kilo) och Inlagd sill.
Skärgårdssill
- 1 ask Abba inläggningssill i bitar
- 1,5 dl gräddfil
- 1 dl majonnäs
- 50 g stenbitsrom
- 2 msk hackad gräslök
- 2 msk hackad dill
- 2 msk finhackad rödlök
- 1/2 msk färskpressad citronjuice
- 1/2 krm salt
- 1/2 krm peppar
Gör så här:
- Förbered alla ingredienserna. Hacka och ställ fram ingredienser.
- Låt sillen rinna av och blanda sedan med valda ingredienser!
- KLART! Förvara i tättslutande burk, hållbarheten är ca 7-12 dagar. Godast om sillen görs 1-2 dagar innan så smakerna kommer fram ordentligt!
Inlag sill
- 2 askar ABBA i läggningssill i bitar
- 10 kryddpepparkorn
- 5 kryddnejlikor
- 3 lagerblad
- 1 tsk gula senapsfrön
- 2 morötter
- 2 rödlökar
- 5 dillkvistar
Gör så här:
- Skiva rödlök och morot tunt.
- Skiva upp sillen (spara lagen)
- Varva i en burk, sill, kryddor, dill, morot och rödlök. Häll på lagen.
- Klart.
Senaste kommentarer