Nadja Mayr

3 enkla & uppskattade recept till de små

Fått lite frågor om vad jag lagar till Hollie, är ingen expert alls inom området och nu laggar jag mer och mer varianter på det jag lagar till oss, men här kommer tre enkla favoriter som hon verkligen tycker om.

IMG_7976

Haha träna träna på att äta själv 😉 

  1. Pasta, korv, majs och små gurkbitar. Kokar pasta och steker tex falukorv med hög kötthalt, skär gurkan i små mini kuber och blandar ihop allt. Detta kan serveras kallt, som en pasta sallad hihi. Så perfekt mat att ha med sig och så bra mat att träna på att äta själv, både med sked och att träna pincettgreppet.
  2. Couscous med skink/kalkonsås. Tillagar couscous enligt anvisningar, tillsätter lite smör och hönsbuljong. Hackar skinka/kalkon i mindre bitar, steker tillsammans med grädde, curry, lite hönsbuljong, persilja, hackar i lite kokta grönsaker så som morot, blomkål och ärtor. Servera skinksåsen med couscousen. Hollie älskar detta och jag gör minst 4 portioner och fryser in 3.
  3. Kokt torsk, äggsås och potatis. Följer detta recept, mosar potatisen och ärtorna och tillsätter lite extra smör och lite mindre salt bara. Även detta gör jag minst 4 portioner för att frysa in 3.

Super enkel och uppskattad mat. Hoppas ni fick lite inspiration, kan dela fler recept snart igen 🙂

KRAM

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats