nadjamayr

Nadja Mayr

6 enkla tips för att inte fastna i vardaspussletfällan

Hej vännen <3


Lite kärlek i en mugg efter jobbet idag 💗

Du, det här med att få ihop vardagen, att slippa stress och att inte få exakt allt att handla om att få ihop det där vardagspusslet som alla pratar om, som man förstår först den dagen man själv har barn och ska få ihop det med hem, jobb och livet däremellan. Det är inte alltid så lätt.. Å inte så roligt heller för den delen.. Varken för en själv eller för förhållandet.. 


Tror flera kan känna igen sig så tänkte dela med mig av lite tips, ni får gärna fylla på listan med hur ni gör 💗

 • Lägg fram kläder kvällen innan eller allra helst, lägg fram för hela veckan på söndagkväll, både till dig och barnen. Det underlättar såå mycket och gör att du slipper lite av stressen på morgonen.
 • Planera på söndagskvällen vem som hämtar om lämnar vilka dagar, om någon av er har något extra viktigt någon dag och om det eventuellt skulle bli vab, vilka dagar kan ni ta?
 • Planera veckans mat, skriv en lista och handla allt på måndagen, ett problem mindre sen 🙂 Och slipper onödiga nödlösningar. 

 • Om ni tränar, planera in så att ni ser till att båda får tid för kanske två pass i veckan.. Det ger mer energi än vad det tar.. Kanske kan ni promenera tillsammans med barnen de dagar träningen inte hinns med. 
 • Glöm inte att ibland bara messa att ni tänker på varandra, att dejta (varför inte välja en kväll i veckan, då ni planerar och lagar mat till varandra varannan gång, tänd ljus, njut av god mat och ett glas vin när barnen somnat) och att mitt i all planering, planera lite saker att längta till också.
 • Sänk kraven, småbarnsåren är underbara men annorlunda, lägg tid på att njuta av det istället för att sträva efter det perfekta. Fokusera på det charmiga, åren då dina barn är små går inte i repris. 


❤️❤️❤️ 

  Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
  Kommentarer
  nadjamayr

  Kommentera

  Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sanna

   Tack för de fina orden, Du är fantastisk!💛 Du nämnde förut att du har gått ner i tid från ditt arbete som lärare. Hur ser era dagar ut? Kram och tack för all inspo😍

  2. Emma

   Precis vad jag behövde läsa idag då stressen över vardagspusslet hållit på att knäcka mig, en påminnelse om att man ibland bara måste låta vissa saker vara och fokusera på det viktigaste..sitt lilla charmtroll 🙂

  stats