nadjamayr

Nadja Mayr

6 saker jag gör för MIG innan bebis kommer

Okej nu går vi snart in i vecka 35 vilket innebär att det max är åtta veckor kvar tills vi får träffa vår lilla tjej.. Men hon kan ju i princip komma närsomhelst nu, när man gått så långt i graviditeten.. På ett sätt skulle jag vilja veta precis när hon kommer, samtidigt är det ju något magiskt med denna ovisshet och spänning.

Förutom att boa och förbereda sig för den lilla så blir det som att jag vill passa på att både unna mig och att fixa en massa saker innan det är dags. Det är absolut inte så att det är slut med allt det roliga när den lilla kommer. Tvärtom! Men första tiden, speciellt om man ammar så är det ju vissa saker som är lite knepigare att få tid för..

Sen är det ju inte fel att planera in massa härligheter så att väntan och längtan blir ännu bättre..

Här är några saker jag passar på att göra dessa veckor innan mini kommer:

 • Fixa håret, nästa vecka ska jag till frissan och fräscha upp min färg, tror jag ska satsa på att bli lite ljusare nu också till våren/sommaren.
 • En tjejmiddag, bokat in en middag med fina vänner.. Lyxigt att få gå ut och äta, tanka lite extra energi och få kvalitetstid nu innan mini kommer..
 • Gravidfotografering, jag gjorde aldrig någon när jag väntade H, men denna gång när jag mår så mycket bättre känns det kul att föreviga, detta kanske dessutom är min sista graviditet.. Jag jobbade ju som modell i nästan 10 år så att stå framför kameran då och då känns både nostalgiskt och roligt.
 • Rensa ut och fylla på nytt, detta gjorde jag sist också. Sån lättnad att få rensa kläder och badrumsskåp och fylla på med lite nytt, mysiga kläder att hänga i första tiden, mjuka plagg och amningstoppar.. Och i badrumsskåpet ha produkter som ger mycket fukt. Tror känslan är mycket att det är skönt att kontrollera det som går att kontrollera och känna sig så förberedd som det går att göra så man kan ägna all tid åt bebisgos i början..
 • Fixa hemma, då man vet att mycket tid spenderas hemma första tiden så känns det extra kul att piffa.. Jag ska passa på att fixa lite DIY projekt jag velat göra ett tag men inte hunnit med.. Köpa lite nya växter och göra så vårfint som möjligt.
 • Fransar och spraytan är också inbokade, lite “onödig” lyx men som får iaf mig att känna mig så mycket fräschare nu i slutspurten.. Eller alltid egentligen, men kanske lite extra välförtjänt just nu 🙂

Har du något du vill planera in för dig innan din mini kommer? 💗

KRAMAR N

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
nadjamayr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Emma

  Blir verkligen inspirerad! För stunden har jag lite väl stora planer som jag går och tänker att jag ska hinna med: Måla om i hallen, tapetsera i fjällstugan och måla innertaket i sommarstugan (vi ska lägga nytt golv där så målning av tak vore bra om man hann med innan). Närmar mig slutet av andra trimestern och har nog glömt bort hur trött jag faktiskt var under tredje vid min förra graviditet. Kanske ska skjuta på dessa grejer lite och, som du, kanske satsa på lite rimligare projekt. hur som helst ville jag bara säga hej och tacka för all inspiration du ger! Lycka till och hoppas att du får fortsätta njuta den sista tiden – inte länge kvar för dig nu!

 2. Emelie

  Det är så mycket jag vill hinna innan bebis kommer. Är i v.37 nu så tiden är knapp, eller jättelång… man vet ju aldrig :).
  Här står frisören, biodejt med kompisar och hemmamys på schemat. Hade också velat hinna iväg på en romantisk middag ute med min älskling.
  Vi ska på tillväxtultraljud nästa vecka pga liten mage, man vet ju aldrig, skulle något avvika kanske de väljer att sätta igång mig (hoppas inte).
  Lycka till och njut sista tiden nu.

 3. Michaela

  Ska du spraya hela kroppen då? Funderar också på att spraya mig innan det är dags men jag funderar hur man ska göra kring brösten? Om man ska spraya med eller utan bh? Tänker ju när man ska amma.

  1. nadjamayr
   nadjamayr

   Jag sprayar mig nästa vecka å räknar inte med bebis på ett tag. Men annars tror jag inte att det är någon fara alls att spraya sig inför amning, man duschar ju av allt.. fråga annars hon som sprayar dig 🙂

stats