7 tips som får dig att älska livet som mamma (ännu mer) | Nadja Mayr
nadjamayr

Nadja Mayr

Annons

7 tips som får dig att älska livet som mamma (ännu mer)

 • Var snäll mot dig själv, det blir så mycket enklare och roligare då. Att ge sina barn en glad mamma kommet alltid betyda mer än om man lagar all mat från grunden, aldrig har visat dom babblarna, mutat med en glass eller undvikt socker tills dom är tio. Sträva inte efter perfektion, stäva efter att fylla dagarna med glädje och kärlek. Mår du bra mår bebis bra.

 • Prioritera, livet blir annorlunda som förälder, acceptera det och försök gilla det. Denna tid är inte för alltid. Det är också det fina med livet, livets alla olika faser. Försök njuta av allt vad just den här tiden innebär även om den är annorlunda mot vad du är van vid. Sänk kraven. Däremot behöver du inte släppa allt. Tänk efter vad du behöver för att må bra och vad som skulle fungera för er. Tillexepel, en kväll i veckan var då ni får tid för träning eller en dag i månaden då ni äter middag med vänner. En kväll i veckan då ni dejtar varandra. Det är ju så lätt att annat kommer emellan med barn, så att ha en fast kväll inplanerad är så bra.
 • Ta hjälp, kör inte på tills ni stupar, det är helt okej att be om hjälp, det kan tom vara så att vänner och familj blir väldigt glada av att få förtroendet. Ist för att pussla för mycket, släpp in andra. Vänner och familj. Det gynnar alla.

 • Le, att man är trött under småbarnsåren det hör lixom till och drabbar ju dom flesta. Men det är en kort tid barnen är små och för att få njuta så mycket av den som möjligt, försök fokusera på det positiva. Lägg inte fokus på hur många timmar det blev i natt, för vi klarar mer än vi tror. Försök istället le, dricka mycket kaffe och vatten, mysa, vila och påminn dig om att du tro det eller ej kommer att sakna denna tid, försök njuta och kom ihåg, det är några månader bort, sen sover du hela nätter igen. Är tillbaka på jobbet och kommer sakna dessa dagar. Potivitet gör allt enklare & du kommer aldrig ångra att du valde glädje och acceptans nät du ser tillbaka på småbarnsåren. Sen är det självklart okej att ha en dålig dag, men försök att styra dina tankar i rätt riktning, för din egen skull.

  Byt taktik, om något inte fungerar eller känns jobbigt.. testa något nytt. Vi måste hitta sätt som passar våra liv. När nattningarna började ta för lång tid bytte vi taktik. Nu somnar båda själva i sina sängar. Vi läser i soffan utanför innan vi pussar godnatt i deras sängar och nattningarna känna aldrig jobbiga, utan mysiga. Prova er fram, prata med andra och våga testa något nytt när du inte är nöjd med situationen.

 • Jämför dig inte, du är inte som någon annan, dina barn är inte som någon annans, ingen har exakt samma bagage och samma förutsättningar som du har och ditt nätverk och den hjälp du får är inte exakt samma som de stöd någon annan får.Alla kämpar med sitt, alla upplever kaos, dåliga dagar och fantastiska dagar, alla känner en kärlek som knappt går att sätta ord på, alla är sårbara och starka, alla gör sitt bästa och ingen hade varit en bättre mamma än just du till just dina barn. Var ödmjuka och snälla med varandra och med er själva.

 • Ta han om varandra, utan er kärlek, inga små. Vårda den. Det är okej att ge barnen makaroner och korv för andra dagen i rad för att sen äta en god middag ihop och ta ett glas vin när de somnat. Det är okej att be om barnvakt för att få lite egentid bara ni. Fortsätt dejta, fortsätt skratta, kramas, pussas och försök att vara ett team som tillsammans har ansvar för familjen. Beröm varandra och stötta när det behövs. Ni är ett lag där alla ska må bra, vuxna som barn.

Klicka gärna på hjärtat om ni gillar denna typ av inlägg
Kram N ❣️
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
nadjamayr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Moa

  Såå härligt & peppande inlägg! Du är så fin och grym Nadja! Du verkar verkligen vara en fantastisk mamma & sambo. Och du och Filip verkar ha en så fin relation! Älskar att följa ert liv här på blogg & Instagram 💘💘

 2. Belan Haidar

  Tusen tack för detta inlägg. Har också två döttrar i nästan samma åldrar som dina. I dag kände jag mig lite nere och när jag läste detta kom energin tillbaka. Du är en förebild.

 3. Marie B

  Tack flr detta inlägg!harhaft en låg dag idagdär det känns som alla har det så mkt bättre än en själv. Men man ser ju faktiskt bara ytan och inte hur de kämpar med sitt varje dag. Bra tankeställare detta när man är trött!

  En fråg ang era nattningar. Hur gjorde ni för att Nora skulle somna själv? Vår lilla tjej vill bli buren eller vaggad i vagnen. Tänker på om du har några tips?

 4. Marie

  Tack flr detta inlägg!harhaft en låg dag idagdär det känns som alla har det så mkt bättre än en själv. Men man ser ju faktiskt bara ytan och inte hur de kämpar med sitt varje dag. Bra tankeställare detta när man är trött!

  En fråg ang era nattningar. Hur gjorde ni för att Nora skulle somna själv? Vår lilla tjej vill bli buren eller vaggad i vagnen. Tänker på om du har några tips?

 5. Lotte

  Det är bra punkter att påminna sig om 🙂 Nu när jag börjat jobba 2 dagar i veckan gör jag inget annat än att längta hem till mina barn❤ Älskar våra dagar hemma och nästa termin blir det förskola och jobb 80% så det gäller att ta vara på tiden 🙂
  https://lotte4.blogspot.se

 6. S

  Jag har inga barn men detta inlägget träffade mig mitt i prick ändå. Det finns så många av dom sakerna du tar upp som är värda att ha med sig varje dag med eller utan barn ❤️ Tack för den positiva känslan du sprider!

Annons
stats