Nadja Mayr

Äta chark som gravid

God morgon lillördag ?

Vackert vinterland ute idag, har ni också snö?

Det är dags att börja planera helgen och vill ni njuta av chark är det idag ni behöver handla 🙂 För det går faktiskt att göra en riktigt härlig charkbricka som gravid, såklart vinet saknas, men man får vara glad för det lilla 😉 Finns faktiskt goda alkoholfria bubbel om man är sugen.

Fått många frågor om man verkligen kan äta chark som gravid. Så här säger Livsmedelsverket:

Om du vill äta torkat, kallrökt eller gravat kött, till exempel parmaskinka eller salami – frys det i tre dygn innan du äter.

Så med lite planering kan du absolut njuta 🙂

Ersätt de ostar du saknar med pimentos padron, oliver, kapris, frukt, bär, färskost som smaksatt Philadelphia, parmesan med balsamico på, nötter osv..

Ha en fin onsdag och kör försiktigt!

Kramar ?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Michaela

    Tack för påminnelsen ? Nu längtar jag till lördag! Och tack för tippset ang tofflorna ? Dom är nu på väg hem till mig.

  2. Frida

    Hej! Det är säkert en smaksak men vet att när jag var gravid frågade jag i charkdisken om det verkligen var någon idé att frysa in chark om det skulle smaka lika bra som färskt och fick info om att det absolut inte var samma sak när det varit fryst och inte alls gav smaker på samma sätt, nu har jag inte provat eftersom att jag älskar chark så mycket så tog jag deras ord för det då och hoppade det men måste bara fråga om du tycker det smakar likadant? Typ som parma, salami osv? Eller är det någon smakskillnad? Kanske är värt att prova nu inför nästa graviditet iaf 🙂

    1. nadjamayr

      Frågade samma å fick samma svar, så köpte de färdiga förpackningarna med tex Parma. Å absolut är inte som direkt ir delin men det fungerar verkligen över förväntan ❤️

stats