nadjamayr

Nadja Mayr

Behöver pepp

God morgon vännen ❣️

Här blir det ett gång koppar kaffe nu och börjar min jobbdag i pyjamas i soffan. Ska fixa med utkast, fakturor och mejlen idag. Tänkte snart ta en paus för pw och lite yoga, min kropp behöver energi.

Alltså phju Nora ville gå upp 4.40 imorse. Börjar lite tappa hoppet. Det vände en stund men nu är hon tillbaka i iaf två uppvak och sen ska hon upp extremt tidigt. Vilket också gör att hon är trött både när vi går upp och efter förskolan, ja de ska vi knappt prata om. Det blir mycket gnäll, skrik och bråk, hur mycket man än försöker göra allt rätt och det känns så himla ledsamt.

Hon orkar lixom inte riktigt och tålamodet blir noll och lite samma sak för oss.

Hon somnar alltid gott, ofta bara av att man är i samma rum, så i egen säng å själv, hon är inte hungrig och vi har bra kvällsrutiner. Hennes sömn har varit dåligt nästan hela tiden sen hon var 6 månader även om de gått lite upp och ner. Just nu känns det lite mer ner. Och energin å hoppet börjar ta slut..

Vi har aldrig haft såhär med Hollie, hon var pigg efter förskolan och sovit bra mestadels och väldigt bra från 1,5.

Blir så ledsen över att hon inte orkar och hur gnälligt det blir och att vårt tålamod inte riktigt heller orkar. Att det blir lite ångest inför nätterna och hämtningarna. Gör ont i hjärtat när de inte blir bra med de små, finns ju inget som betyder mer eller tar större plats i ens känslor..❣️

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
nadjamayr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jenny

  Åh jag känner med dig! Det är precis så hemma hos oss!!! :/ Lillan har alltid vaknar alldeles för tidigt och blivit värre sen man ställde om klockan. Men man får bara hoppas att det blir bättre och försöka vara positiv. Kram

 2. Linda

  Har det likadant med vår 3,5 åring. Dock sover hon bra förutom en del drömmar vissa nätter då hon skriker. Somnar gott i sin säng när vi läst bok. Men vaknar tidigt. Men, här är också gnäll, skrik och bråk, om precis allt känns det som. Hon är så känslig. Hon frågar någonting, vi svarar och då får vi tillbaka, “Nej du får inte prata!”. Tålamodet och orken minskar på både mig och hennes pappa. Man känner sig uppgiven. Ibland känner jag tom ångest när man ska till förskolan för att hämta henne. Tankar om att det är lugnare på jobbet än att vara hemma vilket ger oss dåligt samvete såklart. Har alltid varit en bestämd tjej. Å lillasyster som nästan alltid är som en solstråle och bara gnäller om det verkligen är något….
  Kramar till er.

 3. Isabelle

  Hej Nadja, så fint att följa dig och din familj när NK förverkligar era drömmar.

  Mind Yngsta dotter som är i Noras ålder är likadan men vi har varit ganska hårda med att inte gå upp med henne när hon vaknar för tidigt. Vi brukar ge henne en flaska ersättning om hon vaknar sen lägger vi henne i vår säng. Visst har hon härjat och låtit och ibland väckt resten av familjen men jag tror hon börjar förstå att hon ska sova längre. Tror du hon kanske skulle sova bättre i eget rum? 😊

  Du behöver nog inte oroa dig för Noras sömn, dom brukar få den sömnen dom behöver. Tids nog släpper det ska du se. Kram

 4. Linda G

  Phu ingen tröst men har samma situation här med. Tär på oss alla men det värsta är att det påverkar vår sons humör. Är så orolig för inskolning på förskolan i januari. Hur ska han orka med och klara sig på bara en vila. Brukar tänka att varje dag är närmare en bättre dag, för någon gång måste det vända.

 5. Linda

  Phu ingen tröst men har samma situation här med. Tär på oss alla men det värsta är att det påverkar vår sons humör. Är så orolig för inskolning på förskolan i januari. Hur ska han orka med och klara sig på bara en vila. Brukar tänka att varje dag är närmare en bättre dag, för någon gång måste det vända.

 6. Annika Torin

  Vilken tid lägger hon sig på kvällen? Kanske behöver hon lägga sig redan Kl 18? Hon kanske totalt får för få sovtimmar på dygnet? Min flicka sov 18-6 när hon var i den åldern.
  Ni verkar ha bra rutiner och så i övrigt så fortsätt så så kommer det bli bra!

 7. Caroline

  Verkar vara viktigt för dig att de sover själva men jag skulle iaf testa att samsova. Min dotter har i perioder sovit bättre av att känna att vi finns nära. Och kan hon inte sova middag på förskolan? Eller hon kanske ändå blir trött.. kämpa på och hoppas det vänder!

  1. nadjamayr
   nadjamayr

   Nä inte jätte viktigt även om jag föredrar de och tror på de. Mem vi har provat samsovning och allra oftast kommer de in till oss nåhon gång under natten. Det hjälper tyvärr inte. Hon ska upp lika tidigt ändå. Hon sover på förskolan. Men de hjälper inte. Hon är jätte trött ändå 🙁

 8. Catrin

  Har en 1 1/2-åring och det är samma sak här. Hon vaknar oftast innan 5-tiden varje morgon med minst ett uppvak på natten. Så kan det plötsligt komma några nätter i följd när hon sover bättre och fram till sex på morgon och man tror att nu äntligen vänder det. Men så är det tillbaka till väckning vid 4,40 igen🥴😢. Helt slut blir man utan tillräcklig sömn. Har tyvärr ingen pepp att ge, mer än att du är inte ensam

 9. Johanna

  Vi har det likadant och hade samma problem med vår nu 4åring. Båda har gått upp mellan 04-05 nästan hela livet och sovit skit under natten. För den stora vände det vid 3år.
  Snart förskolestart för den lilla (1år) och kan inte förstå hur det ska gå till och bli bra när vi inte ens lyckas gå från 2 till 1 sovstund per dag.

  Känner igen mig helt i er situation och känslor men har tyvärr ingen lösning eller tips. Vi har provat ALLT. Hoppas det vänder för er 💕

 10. Nicole

  Hej!

  Har en tjej som är jämngammal med Nora och vi har exakt samma. Somnar gott och bra vid 19 på kvällen men sen börjar det vid 22 och hon vaknar minst två gånger per natt, oftast fler och vill göra morgon kring 05.

  Är helt slut och längtar bara tills det blir bättre! Så förstår hur ni känner

 11. Sofia

  Har haft samma med min minsta son han har alltid vakna extremt tidigt(stora sonen har sovit som en ängel alltid) men de blev bättre efter 2år och nu närmar han sig 2,5 och vi har fått sova till halv 7 enstaka gånger standard är 6 nu vilket känns så mkt bättre än 4-5 som de va typ hela första året! Så håll ut hoppas de vänder snart för er med. Hälsningar en Vegabo❤️

  1. nadjamayr
   nadjamayr

   Det känns väldigt skönt att höra. Vi har alltid tänkt vid 1 vänder det, sen vid 1,5 vänder de,, phju hoppas på två då. 🙏🏼❤️ Sex känns helt ok för mig med, bara hon får tillräckligt sömn å orkar vara glad 🥰💕

   1. Nadine

    Har exakt haft samma problem med vår snart 2’åriga tjej. Först nu senaste månaden har det lite vänt och ganska många morgonar vaknar hon 6-6.30 istället för 4.30-5.00. Vi får hoppas det håller i sig. Men jag tänkte samma som du..vid 1 vänder det, vid 1,5 vänder…men kanske nu vid snart 2…hoppas!

stats