nadjamayr

Nadja Mayr

Det är en sån frihetskänsla

God morgon vännen <3

Sitter i soffan med en kopp kaffe, Hollie tittar på barnprogram och de andra sover. Jag njuter av första koppen. Smaken, doften och känslan av att ha en hel dag framför sig. Lugnet och möjligheterna. Nu var det ett tag sen sist, hoppas helgen varit fin för dig. I onsdags valde jag ju att ta en paus, och checka ut helt. Jag tog bort sociala medier från telefonen så har varit utan allt i nästan 6 dagar. På tre år har jag aldrig tagit helt ledigt, vilket ju är helt galet, men nu kände jag att jag behövde det och det är jag så glad över.

Som vanligt vet jag inte vad jag ska skriva när jag loggar in här utan jag skriver rakt från hjärtat och oftast klarnar mina tankar på vägen. Jag älskar det, att skriva utan att tänka så mycket. Det är ett av mina bästa sätt när jag behöver sortera eller ta ett beslut. Dessa lediga dagar har jag skrivit massor, fast för hand, älskar det. När man bara kan kladda och skriva ner tankar, idéer och listor lite som man vill.

Att skriva från hjärtat är lika viktigt för mig som att prata från hjärtat, att vara öppen och att vara sann. De är personer som verkligen gör det som jag älskar att ha omkring mig, när man får de där äkta, då blir det intressant på riktigt.

Har läst, promenerat, tränat, ätit gott, varit på bio, fått kaffe på sängen, yogat, skrivit, tagit tid för vila, haft långa samtal, myst, tänt ljust, haft två fantastiska möten och framförallt verkligen varit med familjen. ❤️

Det har varit magiskt att logga ut, att hitta tillbaka till lugnet, få perspektiv och få landa i mina egna tankar. Bara vara jag. Utan intryck. Krav. Stress.

Jag har funderat på vad som är verkligt viktigt för mig. Vad som inspirerar mig och vad som gör mig glad. Jag kunde ganska direkt komma fram till ett beslut jag funderat mycket på. Det klarnade och bitar föll på plats när jag gav mig själv tiden att tänka och känna efter vad jag egentligen vill. Nu känns det självklart och det gör mig så glad. Jag berättar mer i veckan men måste få landa i beslutet lite först.

Det är en sån frihetskänsla och styrka när man känner att man själv kan och har ansvar över sitt mående. När man vågar lyssna inåt och följa den känslan.

Kommer definitivt att börja checka ut oftare, tror verkligen vi alla behöver de vare sig detta är ens jobb eller inte. Bara vara i stunden och i sig själv. I det riktiga livet som pågår just nu. Det är värdefull och viktig tid som inte kommer tillbaka och att då och då ge sig själv att vara helt i nuet, och landa det där lugnet, är något man aldrig kommer att ångra. Tid är det finaste vi har och kan ge någon annan. ❣️

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
nadjamayr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. StephaniDenise

  Låter som du har haft en härlig ledighet, ibland behöver man verkligen en paus för att få avstånd och ibland komma till insikt.
  Spännande att få veta vad det är som alltid på plats.

  1. nadjamayr
   nadjamayr

   Hej fina,
   Ja det var verkligen skönt att bara landa lite. Någonstans går man med påkopplat jobbtänk hela tiden annars och det blir svårt att få utrymme för förändringar och djupare tankar.
   SÅ är det verkligen <3
   Jag skriver mer i veckan <3

 2. Johanna

  Du är så klok vännen. Jag har verkligen börjat sätta mig själv i fokus mer (tack för dina fina ord i helgen) och du är den man kan prata med för att få ett ärligt svar. Tack för att du finns <3

  1. nadjamayr
   nadjamayr

   Tack hjärtat och det tycker jag du gör helt rätt i <3 Både för din skulle men också kan du tänka de dagar de känns svårare att du gör de för barnens skull. Att du vill vara en förebild för dom och att dom ska våga lyssna inåt och göra det dom mår bra av. Tror allt som händer för dig nu kommer bli så bra och du kommer växa ännu mer.
   Tack det betyder mycket att du säger de <3

 3. Sandra

  Hej fina! Förstår dig så väl i allt med att ta en “paus”. Känner att jag också behöver göra det oftare! Sen allt det här med instagram och sociala medier överlag.. känns som företag betalar mindre och mindre och använder sig av fler influencers istället, och tror detta kommer att dö ut inom ett år. Det går liksom inte att livnära sig på längre 🙁 Hoppas du tagit bra beslut för dig och din familj <3 Ha en super fin dag!

  1. nadjamayr
   nadjamayr

   Ja det var så skönt och viktigt. Tror man kontinuerligt ska göra det. Någon eller ett par dagar i veckan, eller någon långhelg varje månad. Det är egentligen det minsta man kan ge sig själv. <3
   Jag tror också att brunchen förändras och på ett sätt hoppas jag det. Det känns inte riktigt hållbart och i tiden som det är nu. Varken för miljön eller hälsan <3
   Stor kram

stats