nadjamayr

Nadja Mayr

Efter mycket tänkande, några ord från hjärtat

Hej vännen, 

Jag vet inte riktigt vart jag ska börja.. Så låter bara tankarna bli ord så som de kommer.. Den här pausen har betytt så mycket för mig. Har tagit en vecka då jag funderat och känt massor, tagit beslut, skissat, drömt och samtidigt fått tid att bara vara. Jag kan knappt ta in de fina orden som kommit in, både i form av samtal, mejl, sms, kommentarer och dm. Både från nära och från flera av er som jag aldrig träffat på riktigt. Så mycket kärlek, klokhet, värme, välvilja. Kan från hjärtat säga att många ord jag läst har gett mitt jobb mening på en ny nivå. Så otroligt tacksam. Och så glad att mycket av det jag vill nå ut med, förmedla och bidra till faktiskt når er så som jag önskat.

Jag är ingen person som någonsin kunnat låtsas, man kan läsa mig väldigt lätt. Jag är rak och ärlig även i riktiga livet. Och för mig känns det omöjligt att inte vara öppen med er och dela alla sidor, jag hade inte kunnat stå för detta annars och att det tas emot på ett så positivt sätt betyder massor. Jag är väldigt driven men alltid värderat annat än högra än karriär. Aldrig varit den som bryr mig om att bara prata med dom som är “viktigast”, aldrig drömt om massa prestigefulla uppdrag eller lyxiga event. Alltid haft lite svårt för när det inte är genuint. Aldrig behövt ta massa plats eller imponerats av de största i branschen, Det som istället är viktigt för mig, som jag värderar och inspireras av är snälla, ödmjuka och äkta människor. Människor som är trygga i sig själva, som vågar drömma, satsa, lyckas men som fortsätter att bryr sig om andra, som lyfter andra. Därför är det viktigt för mig att omge mig mer personer som ger mig denna typ av energi. Den energi jag hoppas jag smitta andra med. En ännu viktigare sak för mig är tiden hemma. Jag har mycket drömmar, drömmar jag jobbmässigt vill uppfylla, men jag drömmer inte om att hela tiden göra mer, jag drömmer inte om att jobba mer, jag drömmer om mer tid tillsammans, mer tid närvarandra, mer genuina skratt, mer lugn, mer oförglömliga stunder, mer tid för det viktigaste i livet för mig. Och det har blivit tydlig för mig att jag behöver hitta den balansen. Jag behöver också påminna mig om att jag har en utbildning och om jag vill ett jobb jag älskar som lärare och ska jag välja bort det för något annat, då ska det göra mig och min familj lyckligare, inte rikare på pengar, rika på tid och liv.

Jag har landat lite i det, vad jag egentligen vill, vad jag vill förmedla, vad som är viktigt för mig och vad jag behöver ändra på.

Jag har alltid älskat att skriva, att få ner mina känslor på ett papper, det har tröstat, rett ut saker och gett energi ända sen jag var liten. Jag vill fortsätta göra det och att det är en stor del av mitt jobb är en dröm för mig. Men jag måste försöka hitta ett läge där lusten får styra mer en tvång ifall det ska bli bra på riktigt. Ta helgerna ledig och sänka kraven på antal inlägg. Jag vill sänka min tid framför en skärm och öka min tid av kreativitet, jag tror det ger mig mer lycka och inspiration i mina dagar. Så istället för att ligga på runt 6-7 inlägg så är mitt mål att ligga på runt 4-5 i veckan. Under semestern blir det förmodligen ännu färre.

När det kommer till instagram så vill jag sluta bry mig om algoritmer, tider för publicering, statistik, flöde, vilka bilder som uppskattas mest osv. det blir för mycket business av något som egentligen ska vara jag.

Jag är mycket för det naturliga, jag älskar det och önskar egentligen att de ända sättet alla ville ändra sig på är att ta hand om sig själv mer. Hälsomässigt och självutvecklande. Jag vill att de ska spegla min sida, de som är jag. Det små sakerna i livet. Mina stunder. Vill inte bidra till något som känns ouppnåeligt och en strävan på perfektion. Därför kommer jag ta bilderna mer själv och de kommer bli mer direkta stunder ur mitt liv, just då. Jag hoppas ni ska gilla det ändå.

Jag har tackat nej till ett par samarbeten senaste veckan och några event. Detta kommer jag också göra mer, måste hitta nivån som inte bara ger mer jobb utan mer lyckotid, precis  som målet var från början. Har kört på i ett så högt tempo men nu när jag dragit i handbromsen känns det viktigt att hålla den hastighet som känns rätt för mig. Vårda det jag har, jag är ju så tacksam och behöver verkligen inte mer. Att jobba på sina drömmar innebär inte att man på vägen behöver tumma på de liv som är den största drömmen av dom alla.

Förutom lite ändringar i mitt tänk kring mitt jobb så är som sagt mitt mål mindre tid vid en skärm, det känns ännu mer viktigt när jag har mitt jobb där. Så fort jag går in på någon av mina kanaler så sätts ju jobbtankarna igång. Så även om det är svårt att helt sänka sin skärmtid då jag gör mycket jobb från telefonen så vill jag ändå göra det så mycket det går. Jag tror det är något vi alla mår bra av, både för oss och i våra olika relationer, ge utrymme för annat.

Jag har slutat kolla på telefonen när jag vaknar. Jag går upp och gör en kaffe och myser framför nyhetsmorgon eller med barnen. För så fort jag öppnar den startar på ett sätt min arbetsdag. Jag behöver inte det och tror egentligen inte någon behöver se vad alla andra gör så fort de vaknar. Våra hjärnor är inte skapta för alla dessa intryck. Vi behöver få bara vara. Vakna upp i oss själva och starta dagen på vårt sätt. Få en känsla i oss utifrån oss själva och inte utifrån vad vi får upp i våra flöden.

Vi har fixat ett mobilgarage, en låda i hallen och målet är att det är telefonernas bas när vi är hemma. Man behöver inte alltid ha dom på sig. nära och tillgängliga. Det tror jag kan ge ett lugn och att man automatiskt använder dom mindre. Jag som fotar mycket har lite svårt att inte alltid ha telefonen nära, så därför blir nästa investering i en ny bra och smidig kamera. Och så kommer jag försöka flytta över en del jobb till datorn där mycket inte är tillgängligt.

Jag kommer tillåta mig själv att vara nöjd, påminna mig om målet med allt, säga nej, fokusera på vad som är jag och försätta göra det jag älskar, på ett lite annat sätt, i ett lite lugnare tempo men förhoppningsvis ärligt, äkta, inspirerande och med kärlek. Och skulle det inte funka, så är det inte hela världen, då är det här helt enkelt inte rätt för mig, för det ända mål i livet jag aldrig kommer tumma på är, att jag vill känna så ofta som möjligt hur mycket jag älskar det <3

Hoppas ni hänger kvar och att ni ska gilla det. Och igen T A C K för all kärlek den senaste tiden. 

Varma kramar Nadja

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
nadjamayr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Evy Dorthea

  Hei! Dette med å lytte til seg selv både i kropp og tanker er noe jeg er super opptatt av! Les litt under mine siste bilder på instagram: evydorthea 💛 lykke til videre!

 2. Katarina

  Tack för att du är du Nadja! Så fina o kloka reflektioner. Du inspirerar hela tiden. Ha en magisk semester!

 3. Emelie

  Kloka du. Det är därför det här är den ENDA bloggen jag följer. För din personlighet och “äkthet” lyser igenom. Så många bloggar har på senare tid tappat personlighet. Därför blir jag så glad när jag läser att du väljer att gå mit strömmen och göra det på ditt sätt. Ska bli en fröjd att följa. Kommer längta efter dina inlägg och jag ser framemot att få följa er resa. All cred till dig!

 4. Moa

  Blir så glad av det här Nadja. Så fina och kloka ord. Och det känns som att du är påväg i helt rätt riktning nu. Jag följer ju dig för att du är äkta, verkar så snäll och ödmjuk. Ser fortfarande fram emot varje inlägg, både här och på Instagram och jag hoppas att du snart hittar tillbaka till det där roliga istället för att det bara ska kännas som business. Kram

 5. Emelie B

  Åh, vill bara krama om dig! Så genuint, så ärligt och (även om jag inte alls har det jobbet du har) så känner jag så väl igen mig i det du skriver, verkligen en tankeställare för oss alla! Kram på dig <3

 6. Emelie

  Åh, vill bara krama om dig! Så genuint, så ärligt och (även om jag inte alls har det jobbet du har) så känner jag så väl igen mig i det du skriver, verkligen en tankeställare för oss alla! Kram på dig <3

 7. Sanne

  Oh, älskar din ärlighet och äkthet och är därför en av dem anledning varför jag kommer läsa och följa dig oavsett om det är 1 eller 1000 inlägg per vecka. Så många kloka tankar.
  Fortsätt vara dig och skit i statistiken. Det är så mycket mer värt läsa äkta känsla än en känsla som man har tvingat fram, bara för att… Jag har tagit många influenser från min “följa lista” bara för att deras inlägg känns delvis meningslösa och inte äkta.

 8. Siri

  Så klokt skrivet. Hoppas du kommer hitta den balans du strävar efter. Saknade svar på en fråga jag har, varför vill du inte jobba som lärare? Kanske för att du får mer tid till barnen när du jobbar som influencer gissar jag, men är nyfiken på ditt svar! ❤️

 9. Linnéa

  Men wow! Det är just på grund av detta som du är en av mina största förebilder. Det här tänket är egentligen det som borde vara en självklarhet och inte något som man behöver försvara. SJÄLVKLART ska du fokusera på det viktigaste i livet. Det andra är bara en fin bonus <3

 10. Eleonor

  Du Är så klok Nadja och jag tror att alla skulle behöva ta del av det du skriver. Inte bara influencers…alla! Det kan vara svårt att prioritera för det ställs krav från så många håll. Du ska jobba si och så mycket, du är en bra förälder om du gör så, du ska kunna köpa allt du vill, ditt hem ska vara städat och samtidigt som alla dessa krav så ska du också hinna njuta av livet! Det är så bra att du gör det som DU vill och det som du anser vara bäst för familjen. Du är en riktig klippa<3

 11. Tess

  Du är klok Nadja och så genuin. Jag tror, att vi som följer dig, egentligen inte lägger någon vikt i antalet inlägg som kommer upp här. När du skriver något får jag alltid något ut av det. Glädje, inspiration och ett nytt sätt att tänka på.

  Det viktigaste är du och din familj. Jag förstår pressen du har, för jag har själv varit där. Innan jul tog jag beslutet att sluta göra samarbeten och liknande tills jag känner att jag funnit en balans.

  Gör det som känns bäst för dig. Vi som kikar in här är dina vänner och vi vill ditt bästa.
  Stor kram!

 12. Lotte

  Du verkar vara en väkdigt klok och sympatisk människa❤ Jag följer med dig hur/var/när du än väljer att skriva! Klokt det där med skärmtiden och jag ska med börja lägga undan telefonen mer. Tiden med familjen är viktigare!!
  https//lotte4.blogspot.se

 13. Sanna

  Fina fina du! Jag tycker du tänker helt rätt och har börjat planera precis samma. Struntar i när man “ska” posta sina bilder, utan gör de när jag vill och känner för det! 🙂 Kämpa på, och jag ser framemot att se de du postar (när du postar!:) <3

stats