Nadja Mayr

Enkla men magiskt goda julsnittar

God morgon vännen,

 Jag är påväg till ett möte och ska sitta i princip hela dagen med ett nytt hjärteprojekt, så roligt. Hur mysigt att det kommit lite snö? ❣️

I somras bjöd våra fina grannar där på dessa underbara snittar med grönkål, chevre och tanbär. Och i helgen gjorde jag dom som lite välkomstsnittar. En helt ljuvlig kombo och precis lika goda efter en dag i solen som till glöggminglet eller till ett glas kallt bubbel på uppesittarkvällen.. Älskar sånt som går sådär supersnabbt att slänga ihop så att man får tid att umgås vid alla tillställningar runt jul.

 

Du behöver:

1 förp, kyld smördeg (à 250 g)

1 dl crème fraiche

125 g hackad, färsk grönkål

1 msk olivolja

1 krm salt

200 g smulad chèvreost (getost)

1/2 dl hackade, torkade tranbär

Lite honung

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°C.

Dela smördegen längs med och lägg bitarna på en bakpappersklädd plåt. Bred ut crème fraiche och nagga bottnen.

Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Ta ut och låt svalna lite.
Starta timer

Massera grönkålen med olivolja och salt. Strö över smulad chèvre och kålen på smördegen.

Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Ta ut och strö över hackade torkade tranbär och ringa lite honung.

(Källa: ica.se)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats