nadjamayr

Nadja Mayr

Ett enkelt knep för att få en fin känsla inom dig

God morgon vackra du

En ny dag och ett helt tomt blad att fylla med precis det du vill. Tänkte skriva om ett tips och ett fint sätt att antingen starta dagen med eller som du kan testa när du behöver stanna upp och hitta en fin känsla inom dig. Vissa dagar är den enklare och vissa dagar svårare och de dagarna behövs det extra mycket.

De är de små sakerna i ditt tankesätt och dina vanor som gör de stora skillnaderna i livet, för din hälsa, din lycka och din känsla. Men också i din resa att förverkliga dina drömmar och skapa de liv du önskar. Steg för steg.

Två av de viktigaste sakerna jag fick med mig när jag gick hos en livscoach, som jag fortfarande behöver påminna mig om ofta för att inte fastna i negativitet eller att jag inte lever på de sätter som är jag, som jag vill leva. Är dessa:

 • När man får en fråga, tillåt dig och ta ansvaret att gå till dig själv och känn efter, vad vill du, svara inte bara det du borde eller förväntas att svara. Detta är så viktigt både när det gäller stort och smått. Vill du inte med på en AW, svara bara nej, på ett trevligt sätt men du måste inte förklara dig. Säg bara tack för att ni frågade men imorgon passar inte så bra för mig. Du ansvara för ditt måående och din tid, när man lärt sig de är man väldigt fine med att andra gör det och tycker att det är himla skönt att folk inte behöver ursäkta sig och faktiskt bara följer med om de verkligen vill.

 • Lägg inte tid på saker du inte kan förändra, tex var jag väldigt orolig tidigare, tog på mig andras problem och känslor, idag när jag fastnar i negativa tankar påminner jag mig själv om frågan, kan jag påverka detta, om inte, så släpper jag tanken och ger den ingen energi då det inte kommer leda någonstans. Om det däremot finns saker jag kan påverka, då fokuserar jag på dom, på handling istället för ältande. Det låter enkelt men detta ger så mycket tid och energi till positiva saker i ditt liv om du lär dig detta.

Åter till mitt tips, jag älskar listor, att lista saker, ibland i huvudet men än bättre att skriva ner. Lite handlar det om att fokusera på det fina, det man är tacksam över och det man drömmer om. Hur ofta ger man sig tid att reflektera över frågor som dessa som faktiskt är så himla viktigta.

Så mitt tips är att skriva en lista, lista 10 saker du känner dig tacksam över idag och 10 saker du drömmer om/önskar dig. Stort som smått och de första som kommer upp i huvudet. Lovar en fin känsla efteråt <3

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
nadjamayr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Victoria V

  Älskar sånna här inlägg! Skulle gärna vilja ha ännu lite mer utvecklade tips, t ex exempel på situationer du varit i osv. Ett av tipsen var att inte lägga tid på saker du inte kan förändra, men jag har t ex svårt att bedöma vad jag kan/borde förändra och inte. T ex andras känslor kan man ju försöka ändra men samtidigt inte. Hur tänker du där? Vad känner du är ett sunt sätt att tänka på?
  Tack för en underbar blogg! <3

 2. Victoria

  Älskar sånna här inlägg! Skulle gärna vilja ha ännu lite mer utvecklade tips, t ex exempel på situationer du varit i osv. Ett av tipsen var att inte lägga tid på saker du inte kan förändra, men jag har t ex svårt att bedöma vad jag kan/borde förändra och inte. T ex andras känslor kan man ju försöka ändra men samtidigt inte. Hur tänker du där? Vad känner du är ett sunt sätt att tänka på?
  Tack för en underbar blogg! <3

stats