nadjamayr

Nadja Mayr

Frågor och svar Del 1

Fick så många frågor och en hel del större och djupare, så alla får inte plats i ett inlägg.. Men här kommer de 10 första i alla fall..

Har du någon utbildning? Vad jobbade du som innan du blev influenser?

Jag är utbildad lärare och det var det jag jobbade som innan jag gick på föräldrarlediget. Jag hade då en åk 6 och undervisade i Ma och Sv. Utbildningen var 4 år lång och en himla rolig tid, dessutom träffade jag två underbara vänner för livet. Jag har också jobbat som modell sen jag var 15, i butik och på förskola.

Hur lång är du?

Jag är 177 🙂

Hur delar ni upp ansvaret för barnen när din kille kommer hem?

Vi delar lika, han tar ibland barnen lite mer än mig då jag kan behöver sätta mig med jobb. Jag lagar oftast maten till vardags och då brukar mannen passa på att leka/bada tjejerna. Sen nattar vi en varsin tillsammans. Men i huvudsak så från att han kommer hem är det fokus på barnen från båda två tills de somnat. Att dela lika föll sig mer naturligt när lillasyster kom.

Hur viktigt är ditt utseende för dig?

Svår fråga. Jag fokuserar inte alls speciellt mycket på mitt utseende, allra oftast går jag osminkad och i tränings eller myskläder. Jag tycker att man tar hand om sig själv och utstrålning är något som gör en människa attraktiv.

Kommer du återgå till läraryrket?

Det tror jag absolut, men förmodligen inte på heltid, inte direkt iaf. Jag älskar att vara lärare men just nu vill jag också satsa på mitt egna för friheten att kunna ta så mycket tid med familjen som möjligt.

Hur introducerade ni er hund för barnen när de var nyfödda?

Vi gjorde inget speciellt faktiskt, hon är väldigt ointresserad av barn så hon blev super glad när vi kom hem, hälsade och sen håller hon sig på avstånd.

Vad gör du för att få in positivt tänkande och fortsätta käma när livet är tufft? Du är grym <3

Jag tror det är en vanesak. Jag har övat och lärt mig att tänkta positivt. Tvingar mig lixom till det ibland då jag förstått att det bara är jag som drabbas av negativa tankar. När det blir tufft brukar jag vara extra snäll mot mig själv, unna mig något som gör mig glad. Prata med personer som gör mig glad. Tar lite egentid och påminner mig om att jag aldrig hade bytt ut det livet jag har mot något annat. Fyller mig själv med känslan av tacksamhet och påminner mig om allt jag har att vara glad över.

Har du haft förlossningsdepression med något av barnen?

Nej det har jag inte. Men vet flera som haft det och tror att vi måste prata om det mer, ta bort skammen och stötta varandra.

Lagar ni alltid två middagar? Isåfall hur orkar ni?

Nej ungefär hälften av måltiderna vi äter, äter Hollie också. Ett par dagar i veckan äter vi efter hon somnat eller något som inte passar henne. Det finns alltid mat till Hollie färdigt, då vi alltid lagar lite extra när vi lagar till henne. Vilket är skönts hon ibland är väldigt hungrig efter förskolan.

Vad bråkar du och din festman mest om under småbarnsåren?

Vi bråkade så mycket mer i början av vår relation än vad vi gör nu.. Vi känner varandra så bra nu att vi oftast får det att fungera. Även om vi är olika har vi blivit ett bra team som tar saker med varandra direkt om det inte känns bra. Men det vi diskuterar mest är uppdelningen av tid. Tex är mannen bättre på att ta tid, åka iväg och spela golf tex. Jag är mycket sämre på att ta mig egentid och det blir lätt ojämt på den punkten. Vill helst att någon säger till mig att gå å ta ett bad och vila.. Vi diskuterar också våra jobb en hel del, då han har ett jobb att gå till så är det lätt att det tas på mycket större allvar och alltid prioriteras. I alla fall känner jag så. Men det blir bättre å bättre. Har han något att göra efter han kommit hem gör han det direkt. Medan jag ofta tar barnen först och jobbar kvällar. Jag skulle behöva bli bättre på att ta egentid när jag behöver det, släppa på ansvaret och be om hjälp. Han skulle behöva hjälpa mig med det, tex säga: du verkar trött, gå å vila eller nu har jag varit iväg, vill du ta en promenad? Vi både måste också fortsätta kämpa med att hitta en balans i sitsen vi är i nu så det inte blir för mycket kvällsjobb för mig och så att båda orkar med. Vi pratar väldigt mycket om allt vilket gör att vi slipper en hel del bråk tror jag. Men absolut är det tufft ibland. Så tid, sömn och livspusslet skulle jag säga.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
nadjamayr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Moa

    Vad jag känner igen mig i dina svar, Nadja! Både sista frågan men också fråga sju ang. positivt tänk. Jag har också tränat på att tänka positivt när man gärna vill tänka det negativa och jag tror verkligen på det du säger där <3 ser fram emot del 2! Återigen älskar jag det djupa, ärliga och att få lära känna dig bättre 💗

  2. Jennie Karlsson

    Sista svaret Kände jag igen mig i så mycket! Jag och sambon har precis samma svårigheter. Våra barn är i samma ålder som era! Skönt att veta att man inte är ensam ❤️

stats