Nadja Mayr

Halloumisallad med citron- och gurkyoghurt

God morgon fina ❣️

Äntligen en bra natt här hemma efter sjukstuga på båda barnen. Nora sov hela natten med endast ett kort uppvaknande och Hollie hela natten utan något alls. Gud så skönt ??❤️

Gårdagens middag blev sååå god och fräsch, dessutom superenkel och vego!

Recept:

  1. Koka bulgur enl anvisningar, tillsätt en buljongtärning jag använde grönsaksbuljong.
  2. Riv gurka och skaket från 1 citron, blanda med turkiskyoghurt. Pressa i en vitlök. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
  3. Skala och skiva upp rödlök, morot och zucchini. Stek i olivolja och krydda med salt, peppar och timjan. Grönsakerna ska bli mjuka och få lite fin färg.
  4. Skriva upp halloumi och stek i olivolja, tillsätt ev lite honung eller citron om man gillar det.
  5. Blanda samman bulgur och grönsakerna, smaka av mer timjan, salt, peppar, balsamvinäger och olivolja.
  6. Toppa med nystekt halloumi och ruccola.

Sååå gott och enkelt, mannen tyckte det var ”svingott” också till min förvåning, så kul!

(Stekte lite korv och hade i till Hollie men hon föredrog halloumi) Nora åt också detta med i väldigt små bitar och mest bulgur 😉

Önskar dig en fin dag, KRAMAR

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats