nadjamayr

Nadja Mayr

Hälsa – ett helhetstänk

Inlägg i annonssamarbete med Philips air

Det känns alltid extra roligt att få presentera ett samarbete för er när det gäller en produkt jag verkligen genuint har gillat även innan samarbetet kom på tal. Jag har under en tid testat Philips air, en luftfuktare med så många fördelar, inte minst under vinterhalvåret och inte minst som småbarnsförälder. Jag vet inte om ni har koll på varför en luftfuktare är bra, själv visste jag inte så mycket mer än att jag blev tipsad om att använda en när Nora blev sjuk bara några veckor gammal. Det skulle underlätta andningen vilket det gjorde och själv tyckte jag att jag upplevde flera fördelar av att sova med en luftfuktare i sovrummet. Sen dess har vi haft den i vårt rum. Men nu har ju Nora varit förkyld igen så just nu bor den inne hos henne.

Torr luft påverkar oss negativt och detta märker vi av som mest under vinterhalvåret, dels är luften torrare, dels spenderar vi vår mesta tid inomhus. Jag märker direkt att hyn blir känsligare och mina läppar och händer blir så mycket torrare denna delen av året. Den torra luften har också del i att vi oftare blir sjuka under denna tid på året, bakterier sprids lättare i torr luft och allt för torra slemhinnor försvagar vårt immunförsvar. Att andas in bra luft ger oss både energi och bättre sömn medan torr luft kan orsaka huvudvärk och trötthet.

Ni som följt mig ett tag vet att jag brinner för hälsa, jag tror på ett heltheltstänk. Att mata kroppen med bra mat, att vårda hyn med naturliga produkter, att återfukta med vatten, att prioritera sömn, vila, sig själv och saker som gör en lycklig. Denna luftfuktare är en del av det helhetstänket. När jag får frågor om vilka skönhetsprodukter jag använder så tipsar jag alltid om att dricka mycket vatten då jag tror på att återfukta inifrån, nu kommer jag även tipsa om en luftfuktare, då jag hittat ett helt naturligt och snällt sätt att återfukta hyn och ta hand om insidan utifrån.

Dessutom känns det fint att kunna göra något som underlättar för de små när de är krassliga.. Och visst är de små ett bra exempel på hur den torra luften påverkar hyn negativt? Både Hollie och Nora blir så mycket torrare och känsligare under vinterhalvåret.

Jag tror inte jag är ensam om att uppleva fördelar med hälsan under sommarhalvåret och det känns himlans bra att kunna få en del av de fördelarna även under denna lite tuffare (och mysiga såklart) tiden på året.

För att komma direkt till produkten, klicka HÄR.

Hur gör ni för att ta hand om hälsan lite extra under vinterhalvåret?

Kram N

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
nadjamayr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jennifer Johansson
  Jennifer Johansson

  Vilket bra tips, vi som ständigt är förkylda under den här tiden på året kanske borde kolla upp detta =).

  1. nadjamayr
   nadjamayr

   Ja alltså man testar ju allt så jobbigt att förkyningarna bara går runt denna tiden på året <3 Gör susen för hyn också <3

 2. Eva

  Hur påverkas huset av en luftfuktare? Huset behöver torkas upp under vinterhalvåret, och inte vara utsatt för fukt konstant under hela året, det gör det gynnsamt för mögelsporer att trivas och föröka sej…

  1. nadjamayr
   nadjamayr

   Hej Eva 🙂
   Jag ville kolla upp med experten inom området och här är hans svar 🙂 Stor kram <3
   ”Precis som att allt för torr luft är dåligt för både oss själva och vårt hem så är även allt för fuktig luft dålig för oss själva och vårt hem. Det är därför viktigt att hålla en balans i luftfuktigheten. På sommaren har vi generellt betydligt fuktigare luft och då behöver man inte addera mer fukt men på vinter är det ganska vanligt att luftfuktigheten inomhus sjunker under 30% och lägre än så. Detta kan upplevas som väldigt torr och hård luft och kan vara dåligt för vårt välmående. Torr luft påverkar också vårt hem då vi ofta har golv och möbler i trä som kan torka ut och i värsta fall spricka. Våra luftfuktare från Philips har sensorer som hela tiden mäter av den aktuella luftfuktigheten i rummet och ställer därefter in korrekt inställningar för att återställa och bibehålla den önskade luftfuktigheten. Optimal luftfuktighet inomhus bör ligga mellan 40%-60%. Du väljer själv önskad luftfuktighet (40%, 50%, 60%) och därefter ser luftfuktaren till att hålla den luftfuktigheten. När den nåt önskad luftfuktighet stänger den av sig tills dess att luftfuktigheten sjunker till en nivå att den känner att nu måste den addera mer fukt för att hålla önskad luftfuktighet. Denna automatiska funktionen ser alltså till att inte addera mer luftfuktighet än nödvändigt och därför behöver man inte oro sig för att addera för mycket fuktighet till rummet.”

stats