Nadja Mayr

Ljummen sallad på sötpotatis, feta och avokado

Här kommer ett gott och hälsosamt lunch/middagstips..

Försöker äta vegetariskt 1-2 dagar i veckan både för miljön, hälsan men också för att variera min kost.

I veckan slängde jag ihop denna super enkla ljumna sallad med några favoriter..

Du behöver:

  • Sötpotatis
  • Fetaost
  • Spenat
  • Pinjenötter
  • Avokado
  • Flingsalt, chiliflakes, olivolja
  • Ev koriander och lime

Gör så här:

  1. Skala och skär sötpotatisen i kuber. Masera in den i kokosolja, lite olivolja, ev liite honung, flingsalt och chiliflakes. Kör i ugnen på 220 grader tills de fått fin färg.
  2. Rosta pinjenötter i torr panna med flingsalt.
  3. Hacka upp avokado och feta.
  4. Lägg upp bladspenat och alla tillbehör, ringla över olivolja, toppa ev med lite lime och koriander.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emelie

    Alltså seriöst, kan du inte lägga ut fler recept!!, du är min favvo-inspo nu!! sjukt goda, nyttiga och spännande recept hela tiden 🙂 keep it up! KRAM

stats