nadjamayr

Nadja Mayr

Mamma träning, enkelt komigång pass

God morgon godingar,

Tänkte dela med mig av lite mammaträning, tyckte själv det var svårt att hitta bra pass och tid i början så många övningar fungerar lika bra med bebis, som med vanlig vikt eller helt utan. Allt går att göra hemma  Och du behöver egentligen ingenting men en matta är skön att ha. Är ingen expert men älskar träning och kör just nu både med min fantastiska PT Pischa och en del strong mama pass på sats så kan ju bara tipsa om vad som funkar för mig,

Har lagt upp en cirkel med fyra övningar, där du går igenom stora delar av kroppen och som går att anpassa efter alla nivåer. Jag tänker mig att man gör varje övning 12-20 rep beroende på hur länge man behålla knipet under övningen, tappar du det, vila eller minska vikt. Och så kör man 2 övningar 3-4 varv beroende på förmåga kör sen de andra två övningarna på samma sätt.

Värm upp med knipövningar, stå upp, slappna av. Håll två fingrar innanför höftbenen, knip av kissstrålen och dra in naven och känn att du får ett motstånd mot fingrarna, har du svårt att hitta, ljuda Shögt. Du ska behålla anspänningen/knipet genom alla övningar, inte allt vad du kan men att det hela tiden är en anspänning. Gör denna övning några gånger, slappna av, knip, in med naveln, dra åt korsetten. Upprepa detta även liggandes på rygg och på sida.

Knipet är fokuset i alls övningar, hoppa över en övning om du inte kan behålla det. Genom att hela tiden aktivera knipet eller spänna åt korsetten, förställ dig att det ska bli så tajt som möjligt och inte puta åt något håll. så tränar du magen i alla övningar. Så super viktigt 🙂

IMG_5639

  • Axelpress, med bebis blir det rätt tungt beroende på hur tung din bebis är. Ta annars enklare vikt eller typ ett mjölkpaket. Glöm inte knipet och in med naveln. Stå gärna framför en spegel.

IMG_5640

  • Plankgång på alla fyra. Sätt ner en armbåge i taget och sen upp igen. Knepiga är att hålla magen stabil och aktiv. Gör rörelsen långsamt.

IMG_5641

  • Rygglyft går att köra med eller utan vikt, skippa vikt i början och tänk istället på att trotsa tyngdlagen, knip och in med naveln. Spänn rumpan.

IMG_5642

  • Höftlyft, om du gör som ett litet juck , skjuter fram höftbenen och in med naveln får du bäst kontakt. Knip och lyft upp höften, sänk sakta. Håll rumpan spänd och för att inte missa knipet, ljud S när du börjar bli trött. Detta är helt klart Hollies favoritövning, både att stå och sitta och 7,5 kg extra är toppen för mig.

Hoppas ni gillar och kom ihåg, sänk kraven, låt de ta tid att komma tillbaka, lyssna på din kropp, stressa inte, pussa och busa med bebis under tiden och ha kul tillsammans.  💗

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
nadjamayr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emma

    Älskar dina inlägg, är själv mamma till en liten flicka på 3 månader. Ska snart börja träna så detta är en bra början. 🙂

stats