nadjamayr

Nadja Mayr

Mina bästa klädtips till förskolan

Inlägg i annonssamarbete med Polarn O. Pyret

 

En återkommande fråga jag får här inne är hur jag klär barnen, framförallt till förskolan, de olika årstiderna. Det är nu tredje gången Hollie börjar på höstterminen och genom åren har jag lärt mig att göra bättre och smartare val. Men det är inte så enkelt hur man ska tänka och därför tänkte jag gå igenom mina bästa tips, plagg som är lekvänliga, slitstarka, anpassningsbara och hållbara för miljön.

Att välja slitstarka plagg som håller och kan ärvas är ett sätt att spara på miljön. Ett annat sätt att tänka på miljön är att välja kläder som går att justera i storlek. Jag försöker välja plagg som håller över säsong, vilket gör att man inte behöver köpa flera olika typer av t ex jackor.

Mitt absolut bästa tips när det kommer till förskolan är lager-på-lager-modellen. Dels fungerar kläderna under stor del av året med olika under/över, dels blir det enkelt för förskolepedagogerna att klä av/på om temperaturen ändras under dagen (enkelt även för oss föräldrar såklart!). Då höstmornar kan vara kyliga kan det krävas en fleecetröja och en skaljacka, men till förmiddagen när solen tittar fram kan det kanske bli alldeles för varmt. Med lager-på-lager så blir det därför enkelt att ta bort jackan/fleecen samtidigt som barnet har plagg som andas och stoppar vinden. Kyligare dagar använder jag också ett underställ som andas. Glöm inte att märka alla plagg så att personalen kan lägga tid på lek med barnen istället för klädmysterium 🙂

 

Mina tre bästa plagg:

Skalkläder

Jag älskar skalkläder för att de är så användningsbar, står emot vind, vatten men samtidigt andas jättebra. Hollie och Nora använder skalkläder från Polarn O. Pyret. Kläderna är förstärkta på de ställen de annars lätt slits, har reflexer och går att justera (passar barnen länge). Personligen föredrar jag tvådelat då jackan är perfekt för sig själv, t ex en blåsig sommardag. Byxorna är bra en varm dag när det fortfarande är fuktigt i gräset/skogen. Dessutom har jag lärt mig att uppskatta detaljer som att den går upp ordentligt i halsen och att luvan går att anpassa i storlek. Jag tycker att dessa är himla fina också!

 

 

 

Vindfleece

Kanske mitt allra bästa plagg. Tjejerna använder det så mycket, kyliga sommarkvällar, vintertid, under hösten som jacka. Vindfleecen från Polarn O. Pyret är perfekt att leka i och är dessutom väldigt snygga. Jag använder dessa som lager 2 eller lager 3.

 

 

Även den fina ryggsäcken som Nora har på sig kommer från Polarn O. Pyret. Jag gillar verkligen färgen, storleken och att den går att spänna på ordentligt. Denna ryggsäck är perfekt för små utflykter eller att förvara extrakläder i till och från förskolan. Nu när höstmörkret närmar sig är det även bra att hela denna ryggsäck är en reflex. 

 

 

 

Underställ

Mitt tredje bästa plagg är ett underställ, vilket tillhör lager 1. Det är viktigt att välja ett underställ som andas och är mjukt mot kroppen och jag lovar att du kommer få användning av det under en lång säsong.  På förskolan, i pulkabacken, mys hemma eller bara direkt under skalkläderna då ni tar en skogspromenad på helgen. Du hittar hela utbudet HÄR.

 

Hoppas ni fick lite tips och att ni får en alldeles underbar höst tillsammans med era små <3

Kramar N

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
nadjamayr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sara

    Hur gör ni om tjejerna har underställ? Bär dom det hela dagen på förskolan i och med att dom bär
    det närmast kroppen? Tycker det har varit svårt att avgöra.

    1. Ninna

      Så bra tips!. Har samma till mina bebisar, llt förutom underställ. På förskolan säger de att dt inte är så nödvändigt men jag börjar fundera på att investera i det när dt blir lite kallare👍. Så söta bilder på dina prinsessor😍❤️

stats