nadjamayr

Nadja Mayr

Mina morgonrutiner och hur jag får den bästa starten

God morgon fina ❣️

När ni fick önska inlägg så ville flera läsa om en vanlig dag, barnens rutiner och mina morgonrutiner. Allt kommer men börjar med det sistnämnda.

För mig har alltid morgonrutiner varit extremt viktiga, något jag alltid prioriterat och älskat. Före barn så gick jag alltid upp tidigt, gjorde en kopp kaffe, tände ljus och tog med mig kalendern till soffan, planerade upp dagen och njöt av kaffet. Hoppade i träningskläder och smörjde in ansiktet och gick sen ut på en 30 min PW. När jag kom in åt jag en god frukost framför nyhetsmorgon och sen gjorde mig iordning för dagen. Älskade den stunden av lugn och egentid. Detta är något jag förmodligen kommer återinföra när tjejerna är lite större så att det går att smyga upp före dom (nu vaknar Nora ofta vid fem).

Så har anpassat mina nya rutiner efter mammalivet. Vi går upp, Hollie lämnar sin napp i sin napplåda, tar med klädpåsen och så går vi ner. Tänder ibland lite ljus, fixar frukost och dricker lite kaffe. Morgonen nu handlar om att få tjejerna klara för att kunna lämna på förskolan. Vi brukar ta det ganska lugnt och jag hoppar ofta i träningskläder till lämningen.

När Hollie är lämnade och Nora somnat senast 9.30 så börjar min morgon rutin. Försöker plocka undan det värsta med tjejerna så att jag verkligen hinner få tid. Tänder ljus, stänger av tv och kör 5 min yoga på mattan till lugn musik. Efter lägger jag mig skönt och tar några minuter till att andas, lyssna på min kropp, känna efter och tänka på minst 3 saker jag känner mig tacksam över idag. Detta är en så fin start för att fortsätta dagen i den andan. Att välja tacksamhet och positivitet. Efter stunden på mattan som är 7-10 min, tar jag en kopp kaffe och kalendern. Strukturerar upp dagen, skriver och planerar. Så skönt! Sista stunden av Noras vila (hon sover alltid 1,5 timme) så jobbar jag. Då har jag fått min tid av lugn och reflektion. Betar av mejlen, skriver ett inlägg, fixar utkast, redigerar bilder eller skickar fakturor. Skriver alltid upp de tre viktigaste sakerna att få gjorde och försöker börja med dom.

Två dagar i veckan tränar jag på morgonen innan mannen åker till jobbet. Men kör ändå samma morgonrutiner efter det.

Hinner jag gör jag mig iordning innan hon vaknar 🙂 för sen är det dags att äta lunch ihop ❣️

Önskar dig en fin tisdag,

KRAMAR Nadja

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
nadjamayr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jennifer Johansson
    Jennifer Johansson

    Låter som du verkligen fått till en underbar morgonrutin! Det är så viktigt att börja dagen på rätt sätt =).

stats