nadjamayr

Nadja Mayr

Nu har vi tagit ett beslut..

Hej vännen <3

Hoppas du haft en fin start på dagen. Sommar är tillbaka och ljuset som är nu sensommar och tidig höst, morgon och kvällar är nog det mest magiska på hela året. Alldeles gyllene. En sån liten sak, att stanna upp och njuta av det. Jag började dagen med 30 min pw och sen 10 min på mattan, bästa sättet för att väcka kroppen med bra energi. Nu sitter jag och ska köra ett jobbrace framför datorn till lunch..

Minns ni att jag skrev i somras att vi funderade kring ett större beslut. Har inte velat säga något då vi själva ville landa lite i det. Även om båda kände att det var helt rätt när vi väl började prata om det. Ni vet att jag pratat mycket om att flytta till Gotland, det är verkligen en dröm och jag har sen länge alltid velat testa att bo någon annanstans, för att ha provat, tänk om det skulle kännas mer rätt än vad det någonsin gjort tidigare? För min del så är jag flexibel men inte mannen, han har fått en väldigt bra tjänst och älskar sitt jobb, även om jobbet är långt ifrån allt så känns det inte läge just nu, att hitta något liknande där blir nog väldigt svårt och han måste få satsa ett tag nu. Så tiden är inte riktigt rätt. Kanske att drömmen blir sann så småningom. För det är ju verkligen något speciellt med lugnet, närheten till havet, all den vackra miljön och de charmigare husen. Känner mig aldrig så hemma som där.

Vi är i alla fall överens om att vi vill spendera mycket mer tid där. Och jag ser något fint i det, att de får fortsätta vara vår lyckoplats där vi pausar vardagen och får något helt annat. Jag älskar vardagen med, så det är inte det, men just den kontrasten är fin, att alltid ha något att längta till.

Så nu har vi bestämt oss för att sälja huset här hemma. Det känns i hjärtat, på två sätt, lite sorligt blandat med lycka och spänning. Vi har ju byggt upp det själva, valt allt och jag älskar det, älskar planlösningen, den enorma köksön, det sjukt fina golvet, väggfärgen, ljusinsläppet, de stora fönsterpartierna och skogsdungen utanför. Men det känns lite som slöseri att sitta med ett så stort hus, en jätte stor tomt och altan, som inte riktigt blir använt. Vi är borta hela sommaren, långhelger på våren och minst någon vecka på hösten. Vi kan aldrig plantera något för inget överlever sju veckor utan kärlek och vatten. Vi har drömmar om att bygga en pergola, ett växthus, sätta häckar och plantera rabatter. Men vi har dom drömmarna på Gotland med och vårt hjärta ligger där likt våra semesterveckor, så det blir där vi prioriterar sommarprojketen. Och vi kan ju inte gå och hela tiden drömma och spara, inte på två ställen samtidigt som faktiskt kostar mycket tillsammans. Vi vill ju så mycket annat också, inte bara bygga upp två hus 🙂

Så vi vill ha något mindre här hemma, komma ner lite i kostnad och ha något mer färdigt där vi bara kan leva, utan massa projekt, som är lättskött och som det känns okej att det står tomt under somrarna. Vi vet inte säkert än, men kanske något nybyggt par/radhus. Det hade känts så lagom för oss. Och som den drömmare jag är har jag redan börjat möblera det i huvudet, fast vi inte hittat det än.. Haha.

Drömmarna kommer fokuseras på Gotland, och det känns skönt att landa i det, att ha en plats att fokusera på, mitt huvud har varit överfyllt av idéer till två hus.. Dels med alla dessa små mysiga projekt vi kommer fortsätta med varje sommar men också genom att bygga ut det lite. Bygga ett orangeri eller inglasat uterum. För vår dröm är att även kunna spendera jular, hela höslovsveckor och påskar där, med vänner eller familjerna. Vi har en gemensam bild och jag hoppas den blir verklighet snart..

Så jag tror att vi har hittat ett sätt som ger oss lite mer lugn i vardagen, mer tid året om på vår favoritplats och som tar oss närmare våra drömmar där samtidigt som vi får utrymme för det där andra finaste i livet <3

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
nadjamayr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Johanna

  Hej! Ert hus är sååå fint! Vart är kök och golv (i vardagsrum/kök) ifrån? Håller själv på med bygget av vårt drömhus nu och hittar så mycket inspiration i ert!

 2. Anna

  Det låter underbart tycker jag! Man ska följa sitt hjärta ❤️
  Hoppas att vi får följa med och få små glimtar hur ni tänker med utbyggnad och bygge 🙂

 3. Sara

  Vi fattade precis samma beslut som er i och flyttade från vårt hus till parhus. Känner igen mig så mycket i det du skriver och jag tror att ni blir mer än nöjda. Även om det precis som du säger också är sorgligt att lämna sin idyll och något man faktiskt har byggt upp från grunden och skapat många fina minnen i.
  Men så skönt att kunna släppa vissa saker som stora hus kräver. Vi har också två små tjejer och vill bara kunna lägga fokus på dom och varandra. Hoppas ni hittar något snart som passar er! <3

stats