nadjamayr

Nadja Mayr

Nya rutiner, nattning och sömn

God morgon vackra <3

Hoppas du sovit gott. Det har vi, ääntligen. Både Nora och Hollie har varit stökiga med sömnen som vi kom hem från Gotland. Hollie kommer in till vår säng redan innan vi somnat ibland och sovit lite oroligt även om hon alltid somnar om direkt. Nora har vaknat och varit ledsen ett par gånger och sen gått upp väldigt tidigt. Eftersom de sovit mycket bättre på Gotland så frågade vi Hollie om de ville sova tillsammans hemma också. Vilket de ville. Så de fick flytta ihop, ett sovrum och ett lekrum. Så mysigt ändå tycker jag.

Vi har ju i största möjliga mån försökt att de ska somna själva med oss i närheten. Men under sommaren har vi ofta suttit bredvid då Hollie har haft lite mer behov av det och blivit lite mer mörkrädd, tydligen vanligt för 3 åringar. Men nu har vi även ändrat nattningen, vi varvar ner i allrummet där uppe med film, bok, pyjamas, välling och mys. Sen lägger vi dom i varsin säng, pussar god natt, säger att vi älskar dom och ger deras snuttis. Tänder nattlampan. Och sätter på en ljudbok, tex pippi eller alfons. Sen går vi ut. Lämnar dörren öppen och går in lite då och då men inte för ofta och pussar god natt och säger att nu ska vi sova.

Vaknar Hollie har vi sagt att vi går in med henne till hennes säng igen för att vänja av vid att komma in till oss och bli störd i sömnen. Även Nora nattar vi om i sängen, ofta dricker hon bara lite vatten.

Och vet ni, andra natten i natt och de sov BÅDA hela natten. Snälla snälla låt detta fortsätta 🙂

Hur gör ni? Sovet era ihop eller isär?

 

Nu väntar ett jobbrace, sen tar jag några minuter på mattan en pw och åker sen till stan på en lunch. Ikväll ska vi fira min mamma som fyller år. Hoppas ni får en fin start på helgen <3

Kram N

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
nadjamayr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emelie

    Vår 1,5 åring och 3 åring har under sommaren sovit bra nattetid i sina egna rum i sina egna sängar. Men nu efter förskolestart så är det precis som hos er. 3 åringen har vandra mkt på nätterna, velat att vi ska sova ner henne (vilket aldrig hänt tidigare) och att vi ska sova med henne i hennes säng. Hon pratar om monster och konstiga elefanter 😜. 1,5 åringen vaknar flera ggr per natt, är ledsen, vill ha välling och vill att man ska sitta kvar tills han somnat. Så här är det stök och bök just nu. Trötta föräldrar och barn.
    När den äldre inskolades för 2 år sedan var det stökigt i 2.månader innan det blev bättre. Så vi håller ut och hoppas på förändring snart.

    1. Ninna

      Våra små sover med oss, just nu har vi delat på oss och sover med varsitt barn. Vi upplever att det blir en bättre sammanhängande sömn och det är så galet mysigt att ha dom nära. Kanske det blir svårt att avvänja när man sedan vill att de ska sova i egna sängar men vi tar den smällen då för just nu är de små och behöver närhet och trygghet och då ska de få det❤️

stats