Inlägget innehåller adlinks
Många frågade efter detta recept och såklart delar jag gärna med mig, det är snabbt, nyttigt och sjukt gott! Mannens favorit! Så testa detta 🙂
Receptet kommer från Leilas kokbok, The Fresh foodie ?
4 portioner
- 500 g fläskfärs
- 1 klyfta vitlök
- 3 msk fisksås
- 2 msk japansk soja
- Saft av en lime
- 1 mild röd chili
- 2 salladslökar
- 1 huvud hjärtbladssallad
- 1 kruka koriander (eller mynta)
- Olivolja
- Flingsalt
- Sweet chilisås
- Jasminris
Gör så här:
- Bryn färsen med vitlöken och olivolja
- Tillsätt fisksås, soja och limesaft. Låt puttra några min.
- Blanda i finhackad chili och skivad salladslök. Smaka av med salt och peppar.
- Fyll färsen i salladsbladen, servera med lite ris, sweet chilisås, koriander och lime.
Får ofta frågor om dessa tallrikar, de kommer från Mateus och finns i massa färger och utföranden hos Royaldesign, HÄR. Vi har dessa, men även denna och denna är favoriter – sååå snygga och tidlösa. Fint att mixa färger också.
KRAM
Senaste kommentarer