Nadja Mayr

Så fick vi vårt Happy place

Hej fina ni,

Nu är vi som sagt hemma igen efter några dagar på underbara Gotland och längtar redan tillbaka.

Fick denna fråga så tänkte passa på att skrivs lite mer om vårt sommarhus. Om ni har fler frågor så kan ni väl bara lämna en kommentar så lovar jag att svara på allt.

Hej, har du lust att skriva lite mer om Gotland. Vad har ni för anknytning till ön? Ärvde ni el köpte ni tomtmarken? Vad har ni byggt för stuga? Osv ☺️

Min mormor bor inne i Visby så vi har alltid spenderat somrarna på ön med familjen. Så Gotland är sommar, minnen och lycka för mig. Får alltid en speciell känsla i kroppen där och längtar alltid dit när jag inte är där. Sen jag var liten har jag drömt om att ha något eget där. Nu är den drömmen verklighet, får nypa mig lite i armen. Det är också som ett bevis för mig att allt är möjligt och hur viktigt det är att drömma. Å jag hoppas att om det är fler som har denna längtan, att ni vågar tro på era drömmar och att de en dag blir även er verklighet, för förutom Hollie är detta lätt det bästa vi gjort 😉

Jag och F träffades på ön, båda var där med vänner och vi hängde hela veckan. Några år senare friade F till mig på samma plats. Sen dess har vi firat alla våra förlovningsdagar där och alltid spenderat minst 2 veckor av semestern inne i visby. Så även för oss som par är Gotland speciellt och på något sätt känns det som att vi är lite extra lyckliga där,

Då vi hade en längtan efter ett eget ställe, eftersom vi aldrig ville åka hem efter att ha spenderat två veckor där så började jag kika runt, älskar hemnet och började kolla sommarhus på Gotland typ dygnet runt, när vi hade fastnat för tre ställen så bokade vi en helg på ön. Vi såg det mest som ett första steg att kolla in marknaden och som en minisemester. Detta är nu två år sedan. Vi gick på visningarna och fastnade helt, vi hade ingen tanke på att bygga nytt utan ville köpa ett färdigt. Men vi hade missförstått ena visningen, bilderna hade varit ett exempelhus så när vi kom dit var det tre tomter till salu. Inte alls vår plan men vi blev kära i platsen, så öppet och ljust, lagom avstånd till visby, gångavstånd till Gotlands finaste golfbana med tillhörande golfklubb, från tomten ser du havet och en liten promenad ifrån kommer du till en mysig liten strand, påvägen dit går du emellan en ko och fårhage, på cykelavstånd kommer du till Toftas stora strand. Vi fick berättat för oss att det mest magiska med platsen var himlen och ljuset och det stämmer verkligen. Vi fick också höra om det som bara såg ut som en lada på andra sidan vägen, det skulle vara ett hotell och restaurang, ett hotell som finns med på New york times Bucketlist. Hade aldrig kunnat föreställa mig hur bra detta stället skulle vara, fantastisk mat, så galet charmigt, avslappnat och idylliskt. Får i hagen, champagne i glasen och så mycket svensk sommar det kan bli. Så två minuters promenad bort har vi en riktig pärla. vår första middag i början på sommaren satt vi inne i ladan, det duggade ute, vagnen stod i öppningen och vi njöt av ostron, champagne och fantastisk mat, underbara kontraster och det bästa av två världar. Magiskt.

Så platsen med allt vad den innebar kändes som vi.

Lite mindre än ett år tog det för allt att bli klart, huset ritade vi tillsammans med en arkitet på Gotland, det var han och hans son som förmedlade tomterna. Så de hjälpte oss med allt. Vi blev så nöjda med huset och platsen var till och med bättre än vi kunnat drömma om. Så lycklig över att Hollie ska få växa upp på denna plats. Och trotts att vi bara haft det ett år så har vi redan så mycket fina minnen.

Vi har massa planer och drömmar för tomten och det ska bli så fantastiskt att få förverkliga dom och se vårt lilla drömprojekt växa och bli verklighet.

Som jag skrev förut, vi visste inte riktigt vad vi gav oss in på, kände inte till platsen sen tidigare, men vi gick på känsla och jag är så tacksam och glad för att vi vågade.

Det här är vårt Happy Place och det är bara början <3

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lisa Rydén

    Vad roligt att läsa om dina känslor kring Gotland! Vilken fantastisk resa ni har gjort för att skapa er stuga! Mina föräldrar har sommarställe på Gotland så jag har alltid varit där varje sommar och delar dina ordval kring hur fantastiskt det är och vilket band man har byggt upp med ön. Jag ska fortsätta drömma om ett eget ställe där i framtiden. Fint att se att det är möjligt.

    Lycka till!

  2. Tessie

    Åh så mysigt med Gotland! Mina svärföräldrar brukar hyra hus där varje sommar och vi åker gärna dit och hälsar på dem så ofta vi kan 🙂

stats