nadjamayr

Nadja Mayr

Såhär tar du bäst hand om ditt barns känsliga hud

Hej fina ni,

I samarbete med ACO och hudkollen änkte jag att vi skulle prata lite om det här med torr hy/torrexem på små barn. Ni hittar massa information och alla tips man kan behöva om ämnet HÄR. Barns hy är ju så känslig och lite extra nu under vintertid då de utsätts för kyla och blåst. Det märker jag även när det gäller min hy, jag måste ta hand om den lite extra så här års. Min lilla tjej har haft torra fäckar på ben, armar och under hakan. De känns men syns inte så mycket. Ett tag var dom röda. Och det är just det, tar man inte hand om dom så kan de utveckla torrexem. Nu är det mycket bättre sen jag lärt mig mer om hur jag ska ta hand om hennes hy.

Med bra smörjrutiner kan man förebygga och skydda den känsliga huden. Att börja smörja tidigt har flera fördelar, barnet vänjer sig vid ritualen, man kan passa på att ge dom lite massage (du kan läsa mer om fördelarna med babymassage HÄR), göra det till en mysig stund och bygga upp ett skydd. En kräm med mycket fukt har fungerat bäst för oss. Läs 6 tips för bästa hudvårdsrutinen HÄR

Mitt tips är att smörja in ordentligt, vänta en liten stund och smörja minst ett lager till. Och beroende på behov göra detta 1-2 gånger om dagen.

Vi har gjort det till en mysig kvällsrutin. Hollie badar och efteråt smörjer jag in henne och masserar lite. Brukar ta minst två lager. Sen får hon hoppa i en mjuk pyjamas och leka lite lugnt, med sina gossedjur, läsa en bok eller något annat mysigt innan det är dags för välling och sängen. Bra sätt att komma ner i varv och att ha samma rutin varje kväll.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
nadjamayr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Emilia Larsson
  Emilia Larsson

  Hej! Jag heter Emilia, är 19 år och ensamstående med en dotter på ett år. Jag har precis börjat blogga hos Vimedbarn så kika gärna in hos mig där jag skriver om mycket personliga åsikter, hur det är att vara ungmamma och vardags glimtar ♥

 2. Lina

  Oh, det ser ut som atopisk hud. Be o få komma till hudläkare. De skriver ut kortison som ni behandlar de fläckarna med- därefter, då de läkt kör man mjukgörande. Bad max 1-2 ggr/veckan. Vår son har blivit så fin efter ovan rekommendationer 🙂

  1. nadjamayr
   nadjamayr

   Hon badar inte varje kväll, men oftast. Vi har alltid olja i vattnet. När man tränar på att äta själv, behövs oftast ett bad. Annars gör vi på samma sätt fast hoppar badet och byter till pyjamas 🙂

 3. Emilie

  Åhh är det en babyns “första år” bok du har med på sista bilderna? Varifrån har du köpt en sån isåfall?☺️

stats