nadjamayr

Nadja Mayr

Tips på 10 nyttiga snacks och hur du kan tänka

Hej fina du,

Har du haft en bra dag? Jag tog en pw i regnet imorse, gillar ändå den känslan på något sätt, speciellt när luften är ljummen. Sen blev det ett förmiddagspass, mys och lek med Hollie och lite fix hemma. Börjat packa och rensa lite, på fredag åker vi till Gotland och om TVÅ veckor flyttar vi, är såå förväntansfull och glad över det!

Tänkte skriva lite om nyttiga snacks då det är något jag med många andra tycker kan vara lite knepigt..

Några enkla tips:

 1. Om du minskar socker och snabba kolhydrater kommer suget aoutomatiskt minska. Äter du proteinrik mat med bra fetter kommer du dessutom hålla en jämn blodsockernivå och en längre mättnadskänsla.
 2. För många fungerar snacks som en belöning, försök unna dig annat än saker att äta. Ta en kvällspromenad, ett bad, läs en bok, ta en kopp te..
 3. Självklart ska man unna sig snacks eller äta om man är hungrig. Då är mina tips att satsa på något som inte innehåller för mycket socker och gärna med bra fetter och protein, så att det faktiskt mättar.

Några tips på snacks jag gillar och som är bra att ha hemma: 

 • Nötter, om du köper naturella kan du själv rosta de i pannan eller ugn med de kryddningar du gillar. (Varnar lite för naturgodis, mycket innehåller extremt mycket socker)
 • Bär, innehåller mindre socker än frukt och är gott som det är eller tillsammans med lite vaniljgrädde (grädde med äkta vaniljpulver) eller kvarg.
 • Ostar, älskar ost i alla former, ostbricka med hårda och mjuka ostar eller om jag är lite hungrig så kan jag göra några ostrullar med tex paprika och kalkon som mellis.
 • Oliver, perfekt om man är saltsugen
 • Grönsaksstavar & hummus, satsa på gurka, broccoli, selleri blomkål osv..
 • Avokado, som de är, med lite räkor i, med flingsalt och chili eller med en god dressing
 • Edamamebönor / pimentos padron med flingsalt, mums
 • Kvarg, snabbt och enkelt, tips att ha hemma så du inte faller för frestelserna
 • Fröknäcke med tex Philadelphia & avokado
 • Parmesanchips, lika gott till guaccumolen som med löjrom, smetana och rödlök
Det finns så många bra alternativ, samla inspiration och ha alltid de bra alternativen hemma, så är chansen att du lyckas så mycket större.. Har ni några favoriter när det kommer till nyttigare snacks? Dela gärna med er <3


Fin lillördag

XX

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
nadjamayr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats