nadjamayr

Nadja Mayr

Tips vid magsjuka/diarré och vinterkräksjuka

Fick så himla bra tips nu när Hollie var dålig av en i familjen så måste dela med mig ifall fler kan ha nytta av dessa. 💗

1.Mat är oviktigt, vätska är det enda som verkligen behövs. Inte vatten som inte innehåller något utan ersättning, välling eller helst Semper vätskeersättning som innehåller bakteriekultur. Köps i röda små förpackningar på apotek. ( koka ej egen) Super att fortsätta med någon dag efter de blivit friska också så de får tillbaka rätt vätskebalans! En 12 månader ska få i sig ca 1 liter vätska/ dygn minst. Kan blandas med något gott som äppelmust eller välling. Testa också gurka och melon som innehåller mycket vätska.

2. Ha koll på blöjorna. Diarré är mer uttorkade än kräk. Viktigt att ha koll på hur många diarré blöjor man byter och hur många kissblöjor. Är det mindre än två fulla kissblöjor på en dag är det stor risk att barnet är på väg att bli uttorkat.

3. Kontrollera ifall barnet är uttorkat genom att pressa tummen högt upp på bröstkorgen under hakan. Om det blir ett märke som sakta försvinner är barnet uttorkat. Går det snabbt så är vätskebalansen ok. Om ni känner att hon inte får i sig vätska eller vägrar dricka för att hon är rädd för att kräkas så måste ni använda en liten spruta (typ den man får till flytande alvedon) och spruta in 10 ml var 5 min. Se till att det sväljs genom att spruta in mot kinden. Gärna med saft för att få upp energin. Vid uttorkning ska man åka in akut så sätter de dropp. Då är barnet helt orkeslöst.

4. Vid magsjuka har de ofta ont i magen eller i musklerna. Även om de inte har feber rekommenderar sjukvården att man ger alvedon iaf vid sänggående för en bättre sömn för alla.

5. Ta inte med dem till affären eller andra offentliga platser med mycket smitta på ett bra tag. Immunförsvaret är i botten och man kan bli smittad om och om igen av kräksjuka!

Hoppas detta kan hjälp någon mer ❤❤

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
nadjamayr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. nadjamayr
   nadjamayr

   Det var det inte, men tänkte de också först. Det gick ju lite upp och ner. Nu är hon frisk å hoppas det får hålla i sig.
   Kram <3

stats