nadjamayr

Nadja Mayr

Veckans kost + mitt hälso och kosttänk

Vackra du ❣️

Vill verkligen lyfta vikten av rätt tankesätt när du planerar din kost. Ta bort fokus på vad du ska undvika och tänk istället vad du ska boosta kroppen med. Fokusera på vad som är bra för dig och inte vad som är dåligt. Planera mat med rena råvaror, superfoods, färgglatt och varierat. Det blir så mycket roligare och sundare då ❣️

Här kommer fyra goda, hälsosamma och faktiskt enkla middagar. Fina för kropp och sinne och boostade med superfood som rödbeta (I rödbetan finns många olika vitaminer som är bra för ditt immunförsvar) avokado (rik på bra fetter), mango (rik på kalium och magnesium), chili, nötter, lax (fantastisk källa till omega 3 och bra fett), spenat (spenat innehåller lutein och zeaxanthin som är bra för immunförsvaret och är viktiga för dina ögons hälsa. Forskning visar dessutom att av alla sjukdomshämmande grönsaker är spenat mest effektiv)..och mycket mer!

 • Vietnamesiska vårrullar med räkor, avokado och mango. HÄR
 • Vintersallad med spenat, päron, rödbetor, feta, valnötter (Av alla nötter i världen så innehåller denna mest omega 3)
 • Tacos sallad, som taco med vanliga tillbehören du gillar men som sallad med guaccumole.
 • Lax i ugn, matig sallad, rödbetor i ugn med feta och pinje (som till salladen för att allt ska användas upp :)), potatis och dillmajo.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
nadjamayr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Malin

  Hej ! Härligt att läsa, visste inte att rödbetor var så bra. Skördade precis här om dagen några från eget trädgårdsland och njöt av dem ikväll med spenat (också från trädgården) 😋 Mums ! Våra barn gillar också mat med mycket smak !

 2. Caroline

  Allt låter så fantastiskt gott! men en fråga, får du i barnen denna maten också?
  Jag älskar också denna typen av mat men oftast orkar jag inte stå och laga två olika middagar varje dag.

  1. nadjamayr
   nadjamayr

   Ja nu har vi börjat ge Hollie denna mat också, innan har vi lagat 1-2 rätter till henne så att de alltid finns reserv. Men lax äter hon och jag kokar lite potatis till henne. Tacos äter hon med men hon får ev mjukt bröd och skippar stark sås. Sallad gillar hon också å då kanske jag kokar lite pasta eller liknande till och sen får hon plocka med det hon gillar. Springrollsen är kanske inte så barnvänliga men hon får av allt. tex gillar hon räkor, mango, gurka och morot, sen kan hon få en macka eller pasta på sidan 🙂

stats