nadjamayr

Nadja Mayr

Veckans kost V.5

God kväll fina ni,

Ledsen att veckans kost kommer lite sent men så blir det ibland. Mitt mål i år är att börja försöka att handla och laga lite smartare, ta tillvara på allt vi köper, känns som ett enkelt sätt att värna lite extra om miljön. Dessutom försöker jag få in vegetariskt minst en gång i veckan till middag och ofta till lunch. Tror på det både för vår hälsa och vår planet. Dessutom finns det ju så mycket god och fräsch mat utan kött.

 • Tacosallad, Dina favorittillbehör, en god guacamole och stekt halloumi.
 • Laxsida i ugn med olivolja, lite citron och citronpeppar, tillsammans med stuvad spenat. (Så enkel och perfekt vardagsmat, Hollie får ris eller potatis till)
 • Kyckling i ugn, tillsammans med paprika, squash, lök, champinjoner, serveras med tzatsiskt och sallad.
 • Halstrad tonfisk och en sallad på avokado, mango, pinjenötter och koriander. HÄR (Detta äter vi till helgen med ett glas kallt vitt vin, såååå magiskt gott)

Hoppas ni gillar,

Kramar ❣️❣️

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
nadjamayr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Mimmie @tandlakarvillan

  Åh vad gott! Nu blev jag inspirerad 🥰 Vi äter också vegetariskt några ggr/veckan, men annars är det svårt att klämma fram nya rätter hela tiden, det är oftast jag som lagar maten. När mannen skriver matlistan letar han antingen nya recept på nått avancerat jag ska göra, eller typ ”färdig snitsel med ris utan sås” 😬😅 Tack för inspon!

 2. JennyJenny

  Att få inspiration till maten är ju alltid bra! Dessutom klokt att första minska matsvinnet. Tycker att det går bättre genom att lägga upp en veckoplan för middagar (och andra måltider) och sedan veckohandla. Då är det lättare att göra av med det man har hemma än när man småhandlar lite men oftare.

 3. mickis

  Super bra att tänka på att minska matsvinnet, men jag tycker att väldigt många influencers äter 90% importerad mat… det borde väldigt många kämpa för. Att äta vanlig svensk potatis istället för influgen sötpotatis, att skiva svenska binteräpplen i salladen istället för mango, ha en skiva ost från arla på smörgåsen istället för avokado.. flygs in alldeles för mycket mat från hela världen och det räddar inte klimatet. Kram och ha en mysig kväll

  1. nadjamayr
   nadjamayr

   Absolut bra att tänka på att äta efter säsong och närodlat. Dock är det en balans, tex har både mango och avokado många hälsofördelar och därför väljer jag att utesluta annat 🙂
   Sen kan man väl inte dra alla influensers över en kant, det är som att jag skulle säga att jag tycker att sjuksköterskor äter mycket kött 🤗❣️❣️
   Kram

stats