nadjamayr

Nadja Mayr

Vikten av planering och veckans kost V.3

God morgon vackra du och välkommen ny vecka <3

Jag startade dagen med gym, ett skönt cirkelpass med fokus på ben och rumpa och med bra musik i öronen, bästa starten jag vet, det ger så mycket energi. Efter blev det hem och äta frukost och besvara mejl och nu har jag suttit med jobb i ett par timmar. Har en intensiv med rolig jobbvecka med flera möten jag verkligen ser fram emot, utvecklar mitt egna bolag med coach inriktning och gjort utrymme i kalendern för mycket träning.

Jag tror på planering och skriver upp i min kalender alla måsten och sådant som jag vill prioritera, det ger dels en överblick som hjälper mig att hålla en bra balans i veckorna men det hjälper också till så att sakerna faktiskt blir av och att veckan blir så som jag vill. Ett sätt att ta ansvar. Våra veckor är våra liv i miniatyr, fyll dom med sånt du vill ska vara en stor del i ditt liv. Ett fint tankesätt som hjälper till att forma en vardag så som du vill att den ska se ut.

Planerar ju även veckans kost varje vecka, jag brukar försöka göra det i förväg men senast på söndagen, då storhandlar jag även gärna, det underlättar så mycket i veckan och ger mer utrymme för både träning, jobb men framförallt tid med barnen. Planeringen gör också att jag gör bättre val och ser till att middagarna under veckan innebär en varierad kost.

Jag brukar försöka planera in 4-5 rätter och då gärna 1-2 vegetariska, 1-2 fisk/skaldjur och 1 dag med kött/kyckling. Mycket grönt och mat från grunden. Nästan alla luncher är rester (då vet jag att jag får i mig en hälsosam måltid), en vegetarisk sallad eller en omelett. Det gör det enkelt att få i sig bra mat båda målen varje dag.

Här kommer veckans kost:

 

Sojamarinerad lax och sesambroccoli (barnen och mannen har även ris till) HÄR

Enkel thaisoppa med kyckling, wokgrönsaker, röd curry och kokosmjölk.
(Fräs kycklingen i bitar i en panna, när den är genomstek tillsätt wook grönsaker, använder frysta, blanda currypastan med kokosmjölk, späd med lite vatten och smaka av, tillsätt ev chili, lime, koriander eller det du gillar, häll över kycklingen och grönskaerna och låt de koka ihop. Barnen får nudlar till.

Tacopaj med vegofärs (finns i frysdisken), egen tacokrydda och pajskal på mandelmjöl och sesamfrön. Serveras med sallad och guacamole. HÄR

Getostsallad på grönkål, quinoa, torkade tranbär, äpple, avokado, nötter/frön.
(Pannkakor till barnen)

Moules HÄR 

 

 

Ha nu en riktigt fin vecka, hoppas den ska innehålla flera stunder av glädje 

XX

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
nadjamayr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats