nadjamayr

Nadja Mayr

Yoga

 

God morgon vännen <3

Lite extra tacksam idag efter att Nora tagit sovmorgon två dagar i rad nu. Får hopp om mer sömn och en möjlighet att smyga upp före alla andra för min morgonrutin. Älskar ju det och har längtat efter att få den stunden. Tända ljus, slå på kaffebryggaren, yoga och starta dagen i ett lugn innan jag väcker de små med pussar i sängen.. 

I förra veckan hade jag underbara YogabyJenny här hemma för en privat yoga timme, Jag träffade Jenny när Josefine en vän, tog med mig på ett 2,5 timmes pass med henne. Det var ett helt magiskt pass, har nog aldrig känt mig så avslappnad som efter de. Minns att det börjarde rinna tårar, sakta, som att mycket bara släpptes fram när jag bara lät allt komma och bara vara. Det var en så himla fin upplevelse och på något sätt hittade jag nog Yogan på riktigt där..

Jag har alltid yogat i perioder, tyckt om det och behövt det men aldrig riktigt helt fastnat då jag på något sätt alltid föredragit att åka till gymmet och köra det jag tänkt varit mer effektiv träning som gett mig mer. Nu har jag helt omvärderat. För mig handlar Yoga bara om att ge mig själv tid, tid att landa, tid att bara vara, tid att andas och tid att ta hand om kropp och själ. Träningen är bara en bonus. Men min kropp behöver yogan för att hålla sig frisk och stark på ett annat sätt än vad den behöver styrketränig. Det ska vara kravlöst och bara för min skull. Även om det bara är fem minuter vissa dagar så är det fem minuter invisterade bara i mig och mitt välmånde och det är fem minuter bättre än inga minuter. Och just detta är så viktigt, det ska vara av kärlek till mig själv. Och till livet här och nu.

Yoga kan hjälpa mot så mycket, depression, stress, smärta, få dig att hitta ett lugn, öka din styrka, rörlighet och hållning. Det var fantastiskt när Jenny berättade om vad som hände i min kropp när vi gjorde vissa övningar. Hur det kan vara detoxnade, vart sorg ofta sitter och liknande. Är så sugen på att lära mig mer. Att kanske unna mig ett nytt pass eller en privatlektion ibland och att läsa på för att få mer kunskap.

I somras fick jag också chansen att yoga med grymma Shirin, min granne på gotland tog med mig på hennes pass och de var magiska. Fantastisk träning som verkligen kändes i hela kroppen dagen efter. Utomhus i morgonsolen. På gotland har jag även testat underbar yoga på ett ställe precis vid havet. Det är så häftigt att man faktiskt kan göra det överallt, med bara en matta. Och det känns fint att jag mer och mer bygger upp kunskapen att själv kunna sätta ihop mina pass som jag kan köra när jag vill och vart jag vill.

Önskar dig en fin tisdag,

Varm kram N

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
nadjamayr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maria

    Jag yogar också i perioder. Nu har jag börjat göra fertilitetsyoga hemma då vi vill försöka bli gravida med vårt första barn. Älskar hur yogan stretchar kroppen ordentligt och att man använder muskler på andra sett än styrketräning/kondition.

stats