Nadja Mayr

Recept på världens godaste bifftacos

I fredags testade vi en ny rätt, gjorde en bifftacos med lite inspiration från rätten jag la upp i förra veckans kost men gjorde den lite på mitt sätt. lovade att dela receptet om det blev gott så här kommer det..

Det blev verkligen så fräscht och magiskt gott så något ni måste testa:

Köttet:

Ryggbiff

Japansk soja

Fisksås

Lime

Kryddor (salt, paprika, chili)

Smör till stekning

Picklad rödlök:

Rödlök

Lime

Flingsalt

Tomatsalsa:

Tomat gärna i olika färger

Salladslök

Grön chili

Koriander

Flingsalt

Olivolja

Mangosala:

Mango i tärningar, använde den frysta som jag bara tinade upp innan

Avokado

Lime

Tabaso

Flinsalt

Till servering:

Sallad

Creme fraiche

Cholula hot sås finns på ica och vi använder den även till fisktacos, så god / vill man ha mer hetta så använd tabasco

Koriander

Lime

Tacoskal, hårda/mjuka eller salladsblad

Gör så här:

  1. Blanda samman marianden, för två köttbitar ca 3 msk soja, 2 msk fisksås, 1 lite och de kryddor du gillar. Låt köttet ligga i marinader i minst 30 min,
  2. Skiva rödlöken tunt, pressa över lime så att det täcker all lök, tillsätt lite flingsalt och blanda runt. Låt stå ca 30 min. Världens snabbaste och nyttigaste sätt att pickla på, blir dessutom sååå gott.
  3. Hacka upp tomaterna, koriander, grön chili och salladslök, blanda samman, smaka av med lite olivolja och salt.
  4. Tärna upp mango och avokadon, pressa över lite lime och några droppar tabasco.
  5. Duka fram allt och stek köttet det sista du gör på hög värme i smör. Det ska vara rött inuti. Skär sedan upp det tunt, häll gärna över lite av marinaden och sist lite flingsalt.

Sätt ihop tacon så som du gillar den och NJUT <3

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats