I fredags testade vi en ny rätt, gjorde en bifftacos med lite inspiration från rätten jag la upp i förra veckans kost men gjorde den lite på mitt sätt. lovade att dela receptet om det blev gott så här kommer det..
Det blev verkligen så fräscht och magiskt gott så något ni måste testa:
Köttet:
Ryggbiff
Japansk soja
Fisksås
Lime
Kryddor (salt, paprika, chili)
Smör till stekning
Picklad rödlök:
Rödlök
Lime
Flingsalt
Tomatsalsa:
Tomat gärna i olika färger
Salladslök
Grön chili
Koriander
Flingsalt
Olivolja
Mangosala:
Mango i tärningar, använde den frysta som jag bara tinade upp innan
Avokado
Lime
Tabaso
Flinsalt
Till servering:
Sallad
Creme fraiche
Cholula hot sås finns på ica och vi använder den även till fisktacos, så god / vill man ha mer hetta så använd tabasco
Koriander
Lime
Tacoskal, hårda/mjuka eller salladsblad
Gör så här:
- Blanda samman marianden, för två köttbitar ca 3 msk soja, 2 msk fisksås, 1 lite och de kryddor du gillar. Låt köttet ligga i marinader i minst 30 min,
- Skiva rödlöken tunt, pressa över lime så att det täcker all lök, tillsätt lite flingsalt och blanda runt. Låt stå ca 30 min. Världens snabbaste och nyttigaste sätt att pickla på, blir dessutom sååå gott.
- Hacka upp tomaterna, koriander, grön chili och salladslök, blanda samman, smaka av med lite olivolja och salt.
- Tärna upp mango och avokadon, pressa över lite lime och några droppar tabasco.
- Duka fram allt och stek köttet det sista du gör på hög värme i smör. Det ska vara rött inuti. Skär sedan upp det tunt, häll gärna över lite av marinaden och sist lite flingsalt.
Sätt ihop tacon så som du gillar den och NJUT <3
Senaste kommentarer