God morgon fina 🙂
Jag och Hollie ska cykla till stranden snart för lite lek, träning och ett dopp!
Lagade en fantastisk god biffsallad igår, hälsosam och så fräsch i värmen! Perfekt sommarmat enligt mig! Mannen älskade det också även om han undvek koriandern, vi är inte riktigt överens på den punkten 😉
Hittade receptet hos min fina bloggkollega Susanne och gjorde några små ändringar bara 🙂
Du behöver för två personer:
4 bitar lövbiff
2 avokado
1 mango (eller ca 1 halvt paket frusen)
Valfri sallad
Bladspenat
1/2 Rödlök
En näve kvisttomater
(Ris) mannen hade inte jag
1 Chili
1 klyfta vitlök
2 msk japansk soja
1 msk fisksås (går att utesluta)
Till dressingen:
1/2 citron
3 msk rapsolja
2 msk japansk soja
3 msk sweet chili sås
Sambal olek
Salt och peppar
Koriander
Gör såhär:
- Koka ris efter anvisningar
- Strimla lövbiffen och stek den i lite olivolja tillsammans med vitlök, chili, 1-2 nävar bladspenat, sojan och fisksåsen.
- Hacka upp mango, avokado, sallad, tomat och röklök.
- Blanda ihop dressingen, smaka av.
- Lägg upp på ett fat, sallad, ev ris, tomaterna, rödlöken, köttet och avsluta med mangon och avokadon. Ringla över dressingen och toppa med lite extra koriander.
Män och koriander?! Min man gillar inte heller det medans jag älskar det!
Haha knäppa är dom! ??