God morgon snyggingar & trevlig lillördag!
Idag står Strong mama på schemat, (ett pass på sats där du får ta med dig din bebis), men först en morgonpromenad och ikväll väntar lite fix inför helgen.
Igår var det min tur att hålla i tisdagsdejten & jag var sugen på att prova något nytt. Hittade detta recept på tacos med rökt makrill, en salsa på mango och avokado och grekisk yoghurt. Det va så gott och så enkelt, ni måste prova!!
Till det serverade jag en varsin Sol & lime. Till förrätt blev det lite Parma, korvar & Cava
Recepter hittade jag i Leila Lindholms bok, The fresh foodie. En super fin bok tycker jag, älskar verkligen inspirerande kokbäcker!
Du behöver för 4 personer:
2 rökta makrillfileer
8 små tortillabröd
2 avokado
2 mango
1/4 röd chili
1 salladslök
1 Limefrukt
1 msk olivolja
Flingsalt
Peppar från kvarnen
Koriander och grekisk yoghurt till serveringen
- Tärna avokdo och mango, blanda med finhackad chili, tunt skivad salladslök (bara det gröna), limesaft, olivolja och salt & peppar i en skål.
- Grilla tortillabröden i en torr panna
- Dela makrillfileerna i bitar och varva din taco med het salsa, marill och en svalkande klick yoghurt och koriander på toppen. Jag tillsatte även lite tabasco.
Om man vill äta glutenfritt kan man byta till hårda tacobröd istället. Hoppas ni gillar 🙂
Senaste kommentarer