nadjamayr

Nadja Mayr

3 råd från barnmorskan, första tiden med bebis

God morgon vännen 💗<

ntligen sov H hela natten efter några dagars orolig sömn pga förkylning. Känner mig själv helt slut så det var välbehövligt. Imorgon ska jag ut och äta med mina tjejer, längtar så. Alltid full av energi efteråt.

Igår var jag ju på ett event med Livly och en barnmorska, Hearttoheart. Hon pratade om hur man bäst förbereder sig för en förlossning och tiden efter, hennes bästa tips var att ta sig tid att vara ledig innan, få landa i allt och hitta lugnet. Hon menade att inget är viktigare än att hitta lugnet i sig själv inför en förlossning vilket är något de sett tydligt.

Hon pratade också om sömn och hur vi faktiskt klarar oss bättre än vi tror i början utan sömn, att största boven ist är att vi stressar upp oss själva om att vi fått för lite sömn. Vi har reserver som gör att vi kan känna oss pigga trotts bara några timmars sömn men vi bygger upp en stress över att ha sovit för lite och hur trötta vi borde vara. Så lita på att vi klarar oss bättre än vi tror, släpp stressen och i allmänhet, sänk kraven. Första tiden med bebis är en stor omställning och så måste det få vara.

Lisa, grundarere till Livly och fembarnsmamma, och barnmorskan pratade också en del om barns känsliga hy och om att det allra bästa är att i början undvika alla våtservetter. Tvätta så lite som möjligt, använda vatten och oljor. Bomullsplagg direkt mot huden. Vikten av en mössa i början men i övrigt hålla barnen lika svala som oss.

Vad har ni fått för bra råd av era barnmorskor?

Önskar dig en underbar onsdag 💗💗

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
nadjamayr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Amanda

    Det där med att inte stressa upp sig med sömnen är så viktigt! Vi har inte haft en enda natt utan uppvak sedan sonen föddes för 1,5 år sedan. Jag brukar fokusera på de nätter jag fått sova bra och känner mig pigg och de nätter som jag inte sovit bra försöker jag att inte lägga så mycket vikt vid utan tänka att det snart kommer en natt då jag kommer få sova!
    Det värsta jag vet är när folk (läs: min svärmor) ALLTID frågar hur vi sovit, hur många gånger sonen vaknat varje natt och om hur trötta vi är. Jag tycker det är helt fel att fokusera på det negativa och jobba, det blir inte bättre för det!
    Självklart säger jag till på jobbet om jag inte sovit så mycket så mina kollegor vet ifall jag är trött och virrig men det är ju bara för att dom ska veta och för att det underlättar vårat samarbete!
    Låter kanske klyschigt men detta är vad som funkar för mig, jag blir stressad och mår dåligt om jag tänker på hur lite jag fått sova varje natt,

stats