Såå fräsch, snabb och nyttig middag igår. Du kan egentligen välja vilken fisk du vill men makrill går ju så fort och är så gott! Receptet kommer från Leilas kokbok och jag byter ut de mjuka skalen till de hårda och lägger till den röda såsen ni ser på bilderna.
Lite rosé, öppen altandörr och en ljummenkväll på de ???
Du behöver
2 rökta makrillfiléer
8 små tortillabröd
2 avokado
2 mango
0,25 mild röd chili
1 salladslök
1 lime, saft av
1 msk olivolja
flingsalt
svartpeppar från kvarn
tjock grekisk yoghurt
koriander
Gör så här
Tärna avokado och mango, blanda med finhackad chili, tunt skivad salladslök (endast det gröna), limesaft, olivolja, salt och peppar i en skål.
Grilla tortillabröden hastigt i en torr grillpanna på båda sidor tills de fått ett rutat mönster.
Dela makrillfiléerna i bitar och varva din taco med het salsa, makrill och en svalkande klick yoghurt med koriander på toppen.
Vad är det för storlek på dina mateus tallrikar?
Tack för en sån fin och inspirerande blogg!!
Kram
Tack fina du ? åh jag vet inte, visste inte ens att de fanns olika haha. Men de är normala till små så inte de stora isf ?