Nadja Mayr

Underbar och hälsosam asiatisk biffsallad

God morgon fina 🙂

Jag och Hollie ska cykla till stranden snart för lite lek, träning och ett dopp!

Lagade en fantastisk god biffsallad igår, hälsosam och så fräsch i värmen! Perfekt sommarmat enligt mig! Mannen älskade det också även om han undvek koriandern, vi är inte riktigt överens på den punkten 😉

Hittade receptet hos min fina bloggkollega Susanne och gjorde några små ändringar bara 🙂

Du behöver för två personer:

4 bitar lövbiff

2 avokado

1 mango (eller ca 1 halvt paket frusen)

Valfri sallad

Bladspenat

1/2 Rödlök

En näve kvisttomater

(Ris) mannen hade inte jag

1 Chili

1 klyfta vitlök

2 msk japansk soja

1 msk fisksås (går att utesluta)

Till dressingen:

1/2 citron

3 msk rapsolja

2 msk japansk soja

3 msk sweet chili sås

Sambal olek

Salt och peppar

Koriander

Gör såhär:

  1. Koka ris efter anvisningar
  2. Strimla lövbiffen och stek den i lite olivolja tillsammans med vitlök, chili, 1-2 nävar bladspenat, sojan och fisksåsen.
  3. Hacka upp mango, avokado, sallad, tomat och röklök.
  4. Blanda ihop dressingen, smaka av.
  5. Lägg upp på ett fat, sallad, ev ris, tomaterna, rödlöken, köttet och avsluta med mangon och avokadon. Ringla över dressingen och toppa med lite extra koriander.
  • Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
    Kommentarer

    Lämna ett svar

    Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    stats