nadjamayr

Nadja Mayr

En paus

Hej vännen ❣️

Hoppas att allt är fint med dig. Som ni märkt har det varit tyskt här inne på sistone.

Har inte haft någon energi eller inspiration och jag är inte den som kan låssas heller. För första gången sen jag startade det här vill jag bara ge upp. Släppa allt och göra något annat.

Det har varit ett kämpigt år att kombinera föräldraledighet med att starta upp och driva mitt egna. Jag vet att jag jobbat för mycket och inte tagit mig tid för återhämtning varken kvällar, helger eller semestrar. Och ett par veckor innan Nora skulle börja förskolan så tog det lixom stopp, har väntat på att få mer tid på dagarna och då hitta energin och glädjen men jag lyckas inte.

Jag sa till mannen när vi var ute och åt i fredags att jag känner mig. Innerst inne. Väldigt lycklig och tillfreds. Men just nu lyckas jag inte få fram den känslan. Jag känner mig låg, stressad, otillräcklig och osäker på mig själv. Och det känns tungt.

Helst av allt skulle jag bara vilja sätta allt på paus och rymma till Gotland, gå på promenader, fixa i trädgården, vara nära havet, läsa.. Bara återhämta mig, landa i mig själv och få lite klarhet i var jag egentligen vill.

Men livet pågår ju med jobb och barn och det går inte alltid bara att smita. Men jag måste ändå vara sann mot mig och mot er. Jag tar en paus här ifrån i några dagar, behöver reda ut vad jag vill med allt utan att känna pressen att leverera något jag inte har inom mig just nu.

Det är okej att ha presentationångest, att ha dåliga dagar och allt sånt, jag vet det. Men man måste också vara ärlig mot sig själv så det inte är mer än så.

Egentligen finns det så mycket jag älskar med det här jobbet, inte minst friheten men allra mest de kreativa, utvecklande och möjligheten att inspirera. Jag älskat foto, älskar att skriva, redigera, bygga miljöer och att få peppa, dela recept, livet och tankar. Vara i den där fina inspirerande bubblan, min alldeles egna lilla lyckobubbla och samtidigt att ge till dom som behöver det.

Men det är också så himla tufft ibland, det är så mycket fördomar om branschen och jag behöver både förklara mig och försvara mig, hur mycket jag än jobbar, bygger upp eller drar in tas det av många inte alls på allvar. Både från nära och från de jag inre känner. Det blir som att jobba i uppförsbackar på något sätt. Det är ett yrke som de både skämtas om och pratas ner om. Om hur ytligt det är..när man själv känner sig på ett helt annat sätt. Eller hur det skämtas om att man jobbar (för detta är väl intet riktigt jobb), när jag aldrig jobbat så mycket som nu. Och på de sättet blir det också ensamt.

Och idag räcker det inte längre med att inspirera med texter och bilder, dela av livet. Idag är det så mycket mer, algoritmer, engagemang, statistik och att hitta vägar för att uppnå detta, att locka så många som möjligt att gå in på din blogg, att få så många att kommentera en bild som möjligt, så att den ens ska bli synlig för andra. Det är en ständig jakt, du blir konstant bedömd och värderad, det är svårt och inte riktigt jag. Jag gillar inte att locka med rubriker som luras eller i huvudtaget dela sånt som inte är jag för att det är de som funkar. Det tar bort det äkta och den delen jag älskar. Det blir mer bussniss och tävling än kreativt.

Sen är de svårt att skilja på jobb och privat, att inte påverkas, att stänga av, att vara helt ledig, eller helt nöjd.

Jag vet inte om jag bara haft alldeles för mycket och att kroppen och huvudet behöver återhämtning eller om jag behöver omvärdera vad jag vill eller hur jag ska göra i framtiden. Kanske en kombination. Men för mig är det viktigt att vara sann, livet pågår nu och inget är viktigare än det. De riktiga livet.

Vi hörs snart och all kärlek till alla er som kikar in här, ni anar inte hur mycket ni betyder för mig ❤️❤️❤️

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
nadjamayr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Melene Olsson

  Du är så fantastiskt! Självklart ska du ta en paus, få andas och njuta av annat. Jag stannar kvar och beundras ännu mer av dig nu. Du vågar sätta stopp, du vågar säga nej! Fortsätt att vara sann mot dig själv.

 2. Melene

  Du är så fantastiskt! Självklart ska du ta en paus, få andas och njuta av annat. Jag stannar kvar och beundras ännu mer av dig nu. Du vågar sätta stopp, du vågar säga nej! Fortsätt att vara sann mot dig själv.

 3. Zilia Ving - från kråkbo till drömhus

  Åh vad jag känner igen mig i dig, även om jag inte är där än… Försöker få mitt eget företag i rullning och det är så enormt mycket arbete, psykiskt påfrestande, fördomar, svårt att kunna vara fri och ledig m.m.

  Men du är stark och duktig på det du gör! Hoppas att du inte ger upp! Kram!

 4. Anna

  Förstår verkligen hur du känner!
  Jag tycker att du – i dessa influencermiljöer – verkligen sticker ut med ett eget uttryck. Det är så otroligt befriande att läsa bloggar där livet inte alltid är sååå perfekt hela tiden. Du och din blogg hjälper till att normalisera att det finns både bra och dåliga dagar – och för mig har bloggen verkligen skapat en mycket större känsla av acceptans hos mig själv när man har de dåliga dagarna. Men du har också så många bra och handfasta tips på hur man bygger upp en tillvaro och vardag som främjar o framkallar fler härliga bra dagar i livet. Så glad att din blogg finns/funnits under min föräldraledighet (våra yngsta tjejer föddes nästan samtidigt), det har varit en sååå mysig faktor att kunna gå in här o läsa mellan amningar, tupplurar och dåliga nätter! 🙈❤️

 5. Moa

  Finaste du. Jag kan känna igen mig i att jobba i uppförsbackar när man driver eget, just för branschen man valt att driva det inom och allas åsikter och fördomar om det. Det var nog det som gjorde att jag tillslut avvecklade mitt, för som du säger. Det är det riktiga livet som är det som är allra viktigast. Att DU och JAG får vara sådär genuint lyckliga. Jag älskar allt du delar med dig av. Att du är dig själv och att du är äkta och du gör ett GRYMT jobb! Wow alltså! Ta en paus, känn in och kom tillbaka när DU känner dig redo och inspirerad igen <3 kram

 6. StrongMama

  Vilken bra text och så sann, precis så är det, allt har förändrats och blviit mer falskt och yta, det har blivit mer business än kreativitet, framförallt tävling än något trevligt. Det är prestationsfyllt, det är påfrestande, det är pressande på alla sätt och vis. Tråkigt och svårt. Det kräver så mycket av en att det nästan är omöjligt att hålla kvar den där personligheten man har inom sig och vill ha kvar, att finnas till för alla och hinner med allt.

  Du gör rätt i att ta en paus, du gör rätt i att ladda dina batterier, för många fler blir utbrända numera just pga för mycket krav.
  Ta hand om dig och din fina söta lilla krabat.

 7. Sanna

  Hej Nadja! Bloggen, texterna och bilderna inspirerar just för att du ger av dig själv och det upplevs som väldigt äkta. Att du reflekterar kring det du går igenom låter mycket klokt. Ändrar du dig på grund av att omgivningen kräver det kanske det som gör dig mest unik går förlorat. Tappa inte bort dig själv i det här, du är en så viktig förebild på så många sätt. Tack vare dig är vi många som har fått upp ögonen läraryrket, goda mat- och träningsrutiner, sund inställning till barnuppfostran och inspirerande bidrag till hur man på bästa sätt kan motivera sig själv till att skapa det livet man drömmer om. Familjebildning, husbygge och ett happyplace – herregud ge dig själv en klapp på axeln. Du har jobbat hårt för att nå dina mål och den drivkraften smittar av sig. Sedan är det bara du som kan förmedla den riktiga lyckokänslan av en fredagsbukett eller en kopp riktigt gott kaffe. Var stolt över dig själv, din familj och allt du åstadkommit. Hoppas att egentiden ger dig perspektiv och en klarare sikt på vad som blir bäst för just dig framöver. Heja dig! 🌿✨

 8. Anna

  Hej Nadja. Vill bara skriva att jag unnar dig ledig tid med familjen. Släpp bloggen och allt vad det heter och ta en funderare. Jag hoppas du kommer fram till ett beslut som känns ärligt och bra för dig. Om du bestämmer dig för att lägga ner förstår jag dig, men du ska veta att du är den enda influencers som för mig känns äkta, genuin, inspirerande och genomgo. Jag skulle sakna dina inlägg!

 9. Mia

  Hei Nadja ❤️

  Vil bare si at du er en utrolig stor inspirasjon for meg. Elsker å gå inn på din blogg og lese dine tekster, og se sine bilder på Instagram. Jeg har selv to jenter på snart 2 år og ei på 3 mnd. Det kan bli tøft til tider! Å gå inn på din blogg å lese om din hverdag gir en meg ro i kroppen. Er så godt å lese om andre som har det likt som seg selv. Du er så utrolig dyktig på det du gjør og du er en fantastisk mamma❤️ Stå på videre, og håper du ønsker å fortsette

 10. Malin Hillgren

  Vad tråkigt att du skall behöva känna så. Men jag förstår dig helt och hållet, din egen hälsa och familjen är alltid viktigast! Vill bara säga att jag hittade din blogg och instagram för någon månad sedan och det har blivit min favorit. Älskar att kika in här, man blir inspirerad men det känns också mysigt på något sätt, hemtrevligt.
  Styrkekramar till dig <3

 11. Amanda Moritz

  Känner igen mig SÅ mycket i det du skriver. Jag jobbar också med mina sociala medier, har barn i samma ålder och kan relatera till allt du skriver. Det är en lyx och ett underbart jobb men också så tufft med fördomar, sena kvällar och nätter och tid som försvinner från livet nu med barnen. Kämpar också mot algoritmen och har haft det tungt i 2 månader nu. Förstår verkligen dig så mycket! Du är inte ensam! ❤️

stats