nadjamayr

Nadja Mayr

När kroppen säger ifrån..

God morgon fina du,

Startade dagen en riktigt bra benpass, frukost och sen rumputmaningen, 8 av 14 cirklar gjorda. Lite senare tänkte jag också ta en promenad. En aktiv dag vilken behövs lite extra när man har mycket i huvudet. Just nu är det både mycket jobb och mycket med husbygget, många beslut som ska tas i båda fallen så huvudet är ganska (läs popp)fullt. Märkte det när jag hade svårt att somna igår och känner därför att det är lite extra viktigt att prioritera tid där man bara är i nuet.

För några år sen hade jag en ganska tuff period. Över ett halvår hade jag feber, det höll på att knäcka mig, jag kunde inte träna, läkarna hittade inga fel och jag kände mig allmänt slut. Orolig och frustrerad.. Gick sen till en kiropraktor mot ryggsmärtor, hon konstaterade spänningar och dålig andning och rekommenderade mig att gå och prata med någon, samt att komma tillbaka till henne en gång i veckan. Jag googlade runt massor och hittade tillslut en livscoach som kändes helt rätt. Bokade tid hos henne och gick kontinuerligt hos kiropraktorn, gick lugna promenader varje dag och la min energi jag brukar lägga på träning på att laga mat, jag köpte 56kilos kokbok, all mat var ren, lagades från grunden och utan socker. Jag gick hos livscoachen ca 10 gånger, vi klickade direkt. hon var underbar, glad, framåt, positiv och sprallig. Det matchade mig perfekt, jag ville bli inspirerad att bryta mönster, lära mig mer om mig själv och att sortera bort saker som stressade mig. Första tillfället var tungt, jag var helt slut efteråt, la mig på sängen och tårarna bara rann, jag var inte ledsen egentligen, nog bara trött och lättat. Jag lärde mig så mycket om mig själv, om saker jag oroade mig för, tog på mig andras problem, hade svårt att säga nej och tog saker som jag inte borde tagit personligt. Det tog mig någon månad, sen var febern borta, min energi kom tillbaka och jag började känna mig som mig själv igen. Det hade inte hänt något stort utan de var många små saker och för höga krav på sig själv som gjorde att kroppen tillslut sa ifrån. Idag är jag glad att detta hända, jag lärde mig så extremt mycket, om vikten att ta hand om kropp och huvud, vikten att träna och äta bra, att tänka positivt, att prioritera sig själv, att ta eget ansvar, att inte säga ja till allt, att min lycka ligger i mina händer. Att träffa en livscoach under ett halvår, är den överlägset bästa investering jag någonsin gjort i mig själv. Det var som att jag fick hjälp och verktyg att bli den bästa version av mig för att kunna få ut så mycket som möjligt av varje dag.

Jag får ibland höra dumma kommentarer om att livet verkar så perfekt på mina sociala medier, att folk stör sig på den bild jag visar upp och det är faktiskt främst från exempelvis vänners vänner eller avlägset bekanta. Tycker utlåtanden som dessa säger mer om personen som uttrycker sig så, för vi vet aldrig vad andra gått igen, vilken väg de gått för att nå dit de är idag. Alla kämpar med sitt och att känna avundsjuka, irritation och behov av att kommentera andra på ett negativt sätt, gör bara en själv olycklig.

Jag försöker ge er den riktiga bilden, jag delar med mig av jobbiga stunder, för självklart finns dom, sen kan jag inte helt öppet prata om allt då vissa saker måste få tillhöra mitt privatliv och av respekt till mina nära. Och de gångerna jag skriver positiva texter, försöker dela med mig av energi och lycka, försöker visa bilder som gör mig glad då är det för att jag vet att lycka smittar av sig, för att jag väljer att alltid försöka se det fina i varje dag, att fokusera på att prata om sånt som gör mig glad för det är att fokusera på det positiva och att sprida glädje och inspirera andra bidrar även till ens egna lycka. För vi blir inte lyckliga av att se att andra människor också mår dåligt, vi blir lyckliga av att ta ansvar för hur vi själva mår, att ta bort saker och personer i vårt liv som bidrar till negativa känslor, att lära oss att se det positiva, att omge oss med personer som lyfter, inspirerar och ger oss energi, att inte älta saker vi inte kan påverka, att våga prioritera sig själv, att säga nej och att säga ja. Så jag väljer att försöka göra just det, sprida energi och dela med mig av min väg men också genom att skriva det här kanske ge hopp till någon som är inne i en tuff period, saker kan förändras, det kan bli bättre och va inte rädd för att be om hjälp. För det kan leda till fantastiska saker. Idag känner jag ett lugn och en lycka, som jag aldrig trodde att jag skulle känna, jag känner mig stark och stolt över att ta ansvar över mig själv, den enda personen jag alltid kommer att leva tillsammans med, vad som än händer, vart jag än är. Och idag har jag både gjort drömmar till verklighet och till planer, jag försätter att jobba med mig själv varje dag, firar livet ofta och påminner mig om att allt är möjligt. Många saker som för några år sen, eller som liten var mina drömmar, är idag min verklighet.


Kärlek i mängder

N

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
nadjamayr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Denise

  Har precis börjat följa dig på instagram och ramlar in här ibland, mycket bra läsning!

  Har en fråga om dina vita byxor, hur är dom i storlek? Och genomskinlighet? Har p g ovan vita stretchjeans på ginatrico men de lyste igenom för mycket tyckte jag… Kram

  1. nadjamayr
   nadjamayr

   Hej Anne-Li
   Så kul att läsa kommentaren från dig! Hoppas verkligen att du tar åt dig. Så glad för allt jag fick från dig. Har gjort sån skillnad i mitt liv så jag är evigt tacksam 🙂
   Hoppas du mår fint.
   Stor kram <3

 2. Sofia

  Hej Nadja
  Jag vill också säga att du har inspirerat mig väldigt mycket. Jag är idag två barnsmamma och har alltid jobbat med min vikt. Att se dig dela med dig av både kost och träning har gjort att jag har gått med i ett träningsprogram för mammor där det är både kostråd och träning. Mår väldigt bra av att få bygga om min kropp och få känna mig stark igen. Vikten har jag gått ner men känslan av att få känna mig stark drömmer jag fortfarande om. Jag blir väldigt inspekterad av dig och känner att sådär vill jag också må. Följer dig varje dag och tycker att du har en väldigt fin blogg.

  Hälsningar en avlägsen väns vän 😊

 3. carolinesvedjelov
  carolinesvedjelov

  Åh fina Nadja, jag vill bara ge dig en STOR kram nu efter jag har läst ditt inlägg. Jag känner igen mig själv i mycket av det du skriver om ❤️ Jag känner inte dig mer än via instagram och jag tycker du verkar vara en heeeelt underbar människa ❤️

 4. Alexandra

  Amen to you! 🙌🏼💖 du gav mig hopp när jag var inne i en tuff period! Fortsätt att inspirera, du är grym! Att investera i sig själv är det bästa och viktigaste man kan göra, man kommer aldrig att ångra det! Kram! 💫💖

 5. Camilla Cederström

  Jag läser din blogg för att den gör mig glad. Varje dag gör den mig glad. Lever ett fantastiskt liv men som är långt ifrån perfekt och hade jag bloggat så hade jag förmodligen mest delat med mig av allt det goda. Det är ju det som inspirerar. Det jobbiga har vi ju alla. Med detta sagt så tycker jag art du är modig som blottar dig så som du gör och även delar med dig av tuffa stunder ibland <3 tack för en ljuvlig blogg!

  1. nadjamayr
   nadjamayr

   Åh jag blir så glad av din kommentar. Så fin du är som delar med dig och som förstår. Tack fina du <3<3<3

stats