Nadja Mayr

Recept grönkålschips och ingefärsshot

Hej vännen, 

Hoppas du haft en fin start på veckan och känner inspiration och lugn. Visst är det magiskt vackert ute just nu och idag skiner till och med solen. Ska unna mig en promenad snart.

Fått så mycket frågor om både grönkålschips och ingefärsshot så tänkte dela mina recept här,

Grönkål är verkligen ett riktigt super food, fullproppat med vitaminer som stärker immunförsvaret och boostar vår energi och hy. Grönkål innehåller massa C vitaminer, E och A och järn. Den är antioxidantrik och sägs vara bra mot inflammationer.

Att göra grönkålschips som är sååå gott, är hur enkelt som helst och tar bara ett par minuter.

Grönkålschips:

Jag gör så att jag häller upp all grönkål i en bunke (bara bladen de lite tjockare stammarna tar jag bort), sen ringlar jag över lite sesamolja (5-10 droppar) och sen ringlar jag över lite olivolja, flingsalt och chiliflakes och masserar in i bladen (du kan krydda med det du gillar). Sprider ut bladen på en plåt klädd med bakplåtspapper och kör in i ugnen på 200 grader och håller koll så de inte bränns men blir krispiga. ca 4-8 min. Njut <3

När jag gör min ingefära och citrondricka så använder jag en slowjuicer, det gör jag för att få ut så mycket näring och vitaminer som möjligt.

(Med en slowjuicer får du ut mer juice ur dina frukter och grönsaker än med en traditionell juicecentrifug. Denna juice skiktar sig inte och man utvinner mycket mer vitaminer när man använder sig av en slowjuicer. En slowjuicer fungerar på så sätt att den först krossar alla ingredienserna och sedan pressas de försiktigt genom en finmaskig sil. På grund av att den framställs på ett varsamt vis så bevaras vitaminer, enzymer och näringsämnen och håller längre)

 

Ingefära och citrondryck

Jag gör min dricka på ca 4 citroner, 2 stora bitar ingefära (prova dig fram jag gillar min stark) och 5 dl vatten med 2 msk honung. Jag värmer upp vatten och låter honungen smälta i de lite ljumna vattnet för att bevara nyttigheterna, sen låter jag det svalan. Jag skalar citron och ingefära och kör i slowjuicern. Sen blandar jag allt i en glasflaska. Det håller ca 1 vecka i kylen innan den är slut för mig. Jag dricker en shot varje morgon och tar ibland ett glas under dagen eller på kvällen, då blandar jag med kallt vatten och is och dricker som en nyttig saft.

Ingefära är en ört sägs ha många effekter på hälsan och något jag mår bra av att dricka varje dag. Har jag ingen shot klar så skär jag upp ingefära i tunna skivor och fyller en kanna med vatten där jag lägger i dom, låter stå över natten och dricker dagen efter. Ingefära innehåller magnesium, kalcium, kalium, fosfor, zink, vitaminerna B6, C och E mm. Den är antiinflammatorisk och hjälper stela leder och immunförsvaret.

Det finns många fördelar att starta dagen med citronvatten. Citroner innehåller basiska ämnen som balanserar upp kroppen och hjälper till att hålla pH-balansen. För mig känns det fräscht och som en bra start so hjälper mig att fortsätta göra bra val för mig under resten av dagen. Citron innehåller också mycket c vitamin som sägs hjälpa immunförsvaret. Citron hjälper till att driva ut toxiner, alltså gifter, ur din kropp. Detta bland annat på grund av att citroner är vätskedrivande, vilket gör att du gör dig av med gifter snabbare än vanligt. Citronsyra stimulerar även leverns avgiftningsprocess. Sägs också kunna motverka sötsug, förbättra matsmältning, ge en klar hy och pigga upp.

 

Allt som är hälsosamt för vår hälsa är ofta också bra för vår hy och vårt glow 💕

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. S

      Jag gör smothie på banan, avocado, ingefära, massa bär, kokosvatten, spenat och spirulina, dock ej spirulina om barnet är under 1. (våran lilla är van och älskar det) men till ett barn som inte är van hade jag tagit bort spirulina helt och bytt ut kokosvatten mot pressad apelsin/apelsinjuice. Så så god! Smakar som Twister om du väljer hallon och jordgubbar som bär

stats