nadjamayr

Nadja Mayr

Svarar på frågor – vår husresa

Välkommen fredag och veckans bästa dag!

Här är det fullt ös med fix tills mannen kommer hem, då blir det något gott i soffan, ett glas vin och uppladdning inför bröllopet imorgon. Vi åker tidigt och ska lämna mini hos sin mormor först. Så henne pussar vi lite extra på idag, gissar att vi kommer längta så mycket på söndag när vi ska hämta henne igen.


Fick en fråga om hur vår huseras sett ut så här kommer en liten sammanfattning. Bara lämna en komentar om ni undrar något mer. 


Området vi köpt i är ett nytt område där flera av våra vänner byggt. Vi hade inga planer på att bygga nytt utan var på jakt efter ett färdigt hus att köpa. Men hittade inget som riktigt föll oss i smaken och la det därför på is. Desto mer vi hälsade på våra vänner i området kände vi att här eller i ett liknande område skulle vi vilja bo. Mycket natur och lagom avstånd från stan.
När vi fick höra att det skulle släppas nya tomter kontakta vi mäklaren direkt. På Gotland hittade vi vår tomt via hemnet så det gäller nog att hålla koll på områden man är intresserad av. Vi blev först att få välja, sån tur. Köpte tomten och kom sen fram till vilket hus vi skulle bygga.


Vi valde hjältevadshus pga att byggtiden var kort, vi gillade tryggheten osv. Det passade oss ekonomiskt och tidsmässigt. Så det började alltså med att vi valde husleverantör.


Det tog sen ganska lång tid för oss att välja husmodell men när Stil163 kom ut på marknaden och vi fick se det på mässan kändes det helt rätt. Stora sällskapsytor, planlösningen och mycket fönster. Sen dess har vi gjort alla val, kakel, golv, färger osv. Ritat övervåningen, undervåningen var ganska låst.


Nu flyttar vi in om en vecka och allt har faktiskt flytit på, både budget och tidsplan har hållit bra. MEN det har varit tufft ändå, sjukt mycket beslut, mycket att sätta sig in i, en del hinder och motgångar på vägen och det tär på en. Vi har haft så mycket annat och med tanke på huset på Gotland behövt hålla nere vår budget. Så jag tror att man ska vara inställd på att det är tufft också att bygga hus.

Men trotts det så känns det så roligt att ha gjort detta, lite tur med tomten och sen hitta rätt hus inom våra ramar. Om några dagar flyttar vi HEM och jag tror att vi kommer att älska det.

Fin start på helgen,

XX

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
nadjamayr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sofia

  Hej! Hittade din blogg precis! Vi ska bygga sommarhus i Båstad och har fastnat för Stil 163. Är ni nöjda? Några tips till oss i startgroparna? Skulle gärna se mer husbilen både på exteriör (entré och baksida) och interiör om du vill dela med dig. Är också nyfiken på hur planlösningen på ovanvåningen blev.
  Superfina bilder btw du tar! Tack på förhand 😊!

 2. Emelie

  Dröm att bygga i det området! 😍 Hade en vän som bodde där när vi var små (när inga andra bodde där och allt var grusvägar) och redan då kände jag att här vill jag bo med min familj “när jag blir stor”. Har inte alls ekonomin att bygga än, utan det stora målet för vår familj är just nu att ta oss bort från hyresrätten i Brandbergen, men en dag när jag är färdigutbildad och har hunnit spara så! Hoppas det finns någon tomt kvar då ☺️☺️

  Hur mycket kostar det att bygga hus inkl. tomten? Du behöver inte nämna siffror, men skulle du säga att det är mycket dyrare än om ni hade hittat ett jämförbart färdigbyggt hus runt samma område? 🙂

  Lycka till med flytt och allt! Har varit så spännande att få följa er resa 🙂💗

 3. Mikaela

  Hej! Vilket område är det ni bygger i? Vi är sugna på hus men vet inte riktigt vilket område. Vill ha nära till stan men att det ska vara barnvänligt.

   1. Karin

    Åh, kan tänka mig hur fint det kommer vara när det är klart!
    Precis samma område som vi letar
    I, bor i Tyresö idag och letar hus/tomt i området och närliggande.
    Vad fick ni ge för tomten och hur stor är den?

    Stort grattis till det snart färdiga huset 😃😍

stats